Sag på sag på sag


Sag på sag på sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overalt i landet hersker der krigslignende tilstande mellem naboer, hvad enten det er i opgangen eller i parcelhuskvarteret. Årsagerne er mange. Her følger et lille udpluk:

1

En 50-årig mand i Sommersted i Sønderjylland blev i tirsdags idømt 20 dages ubetinget fængsel efter årelange stridigheder med en række naboer. Stridighederne havde ført til ulovlig indtrængen, stenkast og regulære hærværksepisoder. En af årsagerne til mandens aggressive fremfærd var, at han var blevet irriteret over, at en nabo i en periode havde forsøgt at skræmme en mår på loftet væk med lys og radiostøj.

2

I marts 2017 afgjorde Højesteret en 15 år lang strid mellem en landmand og en vognmand i Vejrup ved Bramming. For at komme ud til sine marker havde landmanden benyttet sig af en privat fællesvej. Sagen endte i retssystemet, da vognmanden nedlagde vejen. Højesteret fastslog, at det var vognmanden i sin gode ret til.

3

I 2003 kulminerede en lang strid om et jordstykke i landsbyen Ulbølle på Sydfyn med, at en mand blev filmet i sit hus af et kamera fra naboens grund. Den filmende nabo havde også fået indstalleret en mini-sender, hvormed han formåede at sende optagelserne ud i lokalområdet på den kanal, der ellers bragte DR1's udsendelser.

4

Efter ti års problemløst naboskab besluttede en villaejer i Hvidbjerg ved Skive at sælge sit hus i 2012 efter en uløselig nabostrid. Han havde opsat et solcelleanlæg, som naboen mente var placeret for tæt på skel. Kommunen beordrede fire af cellepanelerne flyttet, men det var ikke tilstrækkeligt for den utilfredse nabo. Han svarede igen med nogle 3,5 meter høje ahorntræer, der skyggede så meget for solcelleanlægget, at det ikke kunne bruges.

5

Den ene part i en langvarig nabokrig på Bakkedraget i Højbjerg i det sydlige Aarhus, en 56-årig jurist, blev i 2006 hentet af politiet, mens han var gang med at undervise på Aarhus Universitet. Han var anmeldt for tidligere på dagen at have forsøgt at køre tre håndværkere hos naboen ned.

Det var kulminationen på flere års strid med en række naboer. Skærmydslerne var af voldsom karakter og inkluderede trusler, knuste bilruder, påkørsler og vold. Juristen blev tiltalt og idømt 40 dages fængsel for 12 forhold. En 43-årig nabo blev idømt dagbøder for, som hævn, at have kastet en isklump gennem bilruden, da juristen kom kørende på vejen. To år senere blev juristen på ny sendt i fængsel, denne gang 20 dage, for hensynsløs kørsel på villavejen.

6

I 2009 blev en præst i Gudme på Fyn idømt en bøde på 10.000 kroner for at skyde en nabos hund gennem køkkendøren. To år senere blev naboens nye hund påkørt ude på vejen. Umiddelbart før påkørslen hørtes en bil speede op. Præsten var på ny under mistanke, men politiet opgav at rejse en sag.

Sag på sag på sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce