16-årig dømt: 9 års fængsel for blodigt og bestialsk drab på sin mor

40-årige Tine Rømer Holtegaard (th.) blev den 8. oktober 2014 dræbt i sit hjem ved Kvissel i Nordjylland. Hendes 16-årige datter, LB (tv.) er tiltalt for drabet sammen med hendes 29-årige ven, BMA, der er udenlandsk statsborger.


16-årig dømt: 9 års fængsel for blodigt og bestialsk drab på sin mor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 16-årige Lisa Borch er af et nævningeting ved retten i Hjørring netop blevet idømt 9 års fængsel for medvirken til drabet på sin mor, 40-årige Tine Rømer Holtegaard. Den medskyldige, 29-årige Bakhtiar Mohammed Abdullah, fik 13 års fængsel og bliver samtidig udvist af Danmark.

Med dommene på henholdsvis 9 og 13 års fængsel valgte retten at lægge sig tæt op af anklager Karina Skou, der havde nedlagt påstand om ni til ti års fængsel til Lisa Borch og 12 til 14 års fængsel samt udvisning til Bakhtiar Mohammed Abdullah. De dømte blev kendt skyldige i drabet torsdag i sidste uge.

Tine Rømer Holtegaard blev dræbt med adskillige knivstik i venstre side af brystet, da hun lå og sov i sit hjem i den nordjyske stationsby Kvissel om aftenen 8. oktober sidste år. Et drab anklager Karina Skou under sin strafprocedure betegnede som »koldblodigt, iskoldt og nærmest bestialsk«.

I sin procedure fremhævede anklageren også flere skærpende omstændigheder; at drabet var planlagt og udført med stor brutalitet, og at offeret var påvirket af sovemedicin og lå og sov i sit hjem, hvor hun burde føle sig tryg.

»Det må være ganske forfærdeligt for Tine Holtegaard, der ligger i sin seng og vågner ved, at hun er ved at blive stukket ihjel. Og ovenikøbet at opdage, at ens egen datter er med til det. Det er det værste mareridt, jeg kan forestille mig,« sagde Karina Skou.

På baggrund af de forhold skulle Bakhtiar Mohammed Abdullah idømmes mere end de 12 år, som Højesteret normalt dømmer i drabssager, mente anklageren.

I 2010 blev loven ændret, så personer, der på gerningstidspunktet var under 18 år, kan idømmes mere end de otte års fængsel, der ind til lovændringen var den maksimale straf, og derfor skulle Lisa Borch idømmes mere end de otte års fængsel trods hendes alder, mente anklageren.

»At koldblodigt og iskoldt at have planlagt drabet på sin egen mor er en skærpende omstændighed, og derfor er det anklagemyndighedens opfattelse, at Lisa skal idømmes ni til ti års fængsel,« sagde Karina Skou inden retten trak sig tilbage for at votere.

Lisa Borchs forsvarer mente omvendt, at der var »en kø af formildende omstændigheder«, bl.a. pigens unge alder og det faktum, at hun var kommet i dårligt selskab blandt de udlændinge hun var omgivet af i restaurationsmiljøet i Frederikshavn.

16-årig dømt: 9 års fængsel for blodigt og bestialsk drab på sin mor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce