Sigtelse: Mand bragte andre i fare med vandscooterræs i Aarhus Havn

Efter ulykken i København, hvor to amerikanske kvinder døde, har der været heftig debat om vandscootere i de danske kystbyer. Arkivfoto.

Sigtelse: Mand bragte andre i fare med vandscooterræs i Aarhus Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østjyllands Politi har torsdag sigtet en mand for at have forvoldt fare for andre med sin vandscooter.

Torsdagens fine vejr trak folk til havneområdet i Aarhus. Flere troppede også op med vandscootere.

Det kastede i løbet af dagen anmeldelser om for hurtig sejlads af sig. Det endte med, at en 35-årig mand blev sigtet for at have forvoldt fare for andre, oplyser Østjyllands Politi.

Politiets specialpatrulje tog ned til havneområdet ved Den Permanente, der er en badeanstalt, for at holde øje med vandscooterne.

Da førerne af vandscooterne blev opmærksomme på, at politiet var til stede, sejlede de længere ud og holdt sig ude på vandet.

- Politifolkene besluttede derfor at lade som om, at de forlod området for at lokke vandscooter-sejlerne ind til havnekanten.

- Det bar frugt - og kort tid efter fik politiet fat i en 35-årig mand, der blev sigtet for at have forvoldt fare for andre ved at have sejlet for hurtigt og for tæt på kysten, lyder det i pressemeddelelsen.

En 24-årig mand er sigtet i en anden sag om vandscootere. Han sigtes for dobbelt uagtsomt manddrab for hensynsløst at have udsat andre for livsfare og for at have undladt at hjælpe personer i nød.

Det er sket, efter at to amerikanske kvinder tidligere på måneden mistede livet, fordi den 24-årige ifølge politiet på sin vandscooter kolliderede med kvindernes båd i Københavns havn.

Efter ulykken har der været heftig debat om vandscootere.

Fra Østjyllands Politis side er man glad for, at borgerne er opmærksomme og kontakter ordensmagten, når det er nødvendigt.

- Det er klart, at efter ulykken i København har vi skærpet opmærksomheden på området, og vi er i gang med at kigge på flere muligheder for, hvad vi kan gøre, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen til Ritzau.

Han vil dog ikke ud med, hvilke muligheder der eventuelt kan blive tale om.

Sigtelse: Mand bragte andre i fare med vandscooterræs i Aarhus Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce