Tre anholdt for bankeksplosion i Odder - bygning evakueret

To mænd er varetægtsfængslet i fire uger i forbindelse med sprægningen af en pengeautomat i Odder. En tredje mistænkt i sagen fremstilles onsdag i grundlovsforhør. Arkivfoto.

Tre anholdt for bankeksplosion i Odder - bygning evakueret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter sprængning af pengeautomat i Østjylland er tre personer blevet anholdt. Nu er to af dem fængslet.

En eksplosion ved en bank i Odder var så voldsom, at beboere i bygningen natten til tirsdag blev evakueret af frygt for sammenstyrtning.

Det var kort før klokken 02, at en lille gruppe mænd sprængte en pengeautomat ved Jyske Bank på Rosensgade i luften.

På stedet fortalte vidner politiet, at de havde set en stor, mørk personbil køre fra stedet med høj fart. Kort tid efter blev bilen set af en politipatrulje ved Solbjerg, og politifolkene satte efter.

Ved Tranbjerg lykkedes det en anden patrulje at punktere det flygtende køretøj med såkaldte "stop sticks"- en slags partisansøm.

Men gerningsmændene fortsatte ufortrødent og begyndte herefter at kaste partisansøm og andre genstande, herunder et bilbatteri, ud på kørebanen. Det medførte, at to patruljebiler punkterede.

Jagten endte dog kort efter, da gerningsmændene kørte ind på en blind vej. To personer løb fra bilen - den ene med en pose i hånden, hvorfra han ifølge politiet tabte en masse penge på vejen.

- En politihund blev sendt efter ham, og han blev anholdt på Østerby Allé. Den anden slap væk fra stedet, skriver politiet i en pressemeddelelse.

På bilens bagsæde sad en tredje mand med hænderne oppe. Han blev anholdt klokken 02.15.

I løbet af tirsdagen er det desuden lykkedes politiet at anholde den sidste mand.

De to første, der er 31 og 38 år og kommer fra henholdsvis Vejle og Viby J, er tirsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Den tredje anholdte må vente til onsdag med at komme for en dommer.

Hos Østjyllands Politi fortæller pressemedarbejder Janni Lundager, at i alt seks personer blev evakueret fra den ramte bygning.

- Her til morgen har man kigget på bygningen og vurderet, at den er sikker nok. I løbet af dagen kan beboerne vende hjem igen, siger hun.

Tre anholdt for bankeksplosion i Odder - bygning evakueret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce