Amalie Dollerup: Maven er blevet for stor

To gange Polyhymnia. Amalie Dollerup siger farvel til rollen, mens Karin Nordly-Holst siger goddag. Foto: Folketeatret

Amalie Dollerup: Maven er blevet for stor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er det slut med at være uskyldig muse for den her omgang. Den populære, gravide skuespiller Amalie Dollerup står ikke på rollelisten, når Folketeatret har turnépremiere med "Mød mig på Cassiopeia" på Værket i Randers torsdag 14. marts.

Randers: Nu går den ikke længere. Skuespilleren Amalie Dollerup danser "Den allersidste dans" i aften onsdag på Folketeatret i København. Og forestillingen "Mød mig på Cassiopeia" må køre videre på turné uden Dollerup.

Det sker på samme tid, hvor tv-seerne netop har vinket farvel til endnu en sæson med "Badehotellet", hvor Dollerup har rollen som den forkælede, men også lidt rebelske grosserer-datter Amanda, der i slutsekvensen sikrer sig forpagtningen af det legendariske sommerhotel, hvor københavnerne mødes.

Den 32-årige skuespiller går om kort tid ind i en ny rolle. Hun er gravid i sjette måned og har termin til juni. Så nu går den ikke længere at gi' den som uskyldig muse. Det er svært at camouflere den gravide mave. Desuden er det også fysisk krævende at stå på scenen aften efter aften.

Efter den vellykkede premiere på forestillingen i København i januar udtalte Amalie Dollerup, at hun ville blive i rollen, så længe kroppen vil tillade det.

- Så kom dagen hvor vi måtte sige farvel til Amalie Dollerup som Polyhymnia i "Mød mig på Cassiopeia". Dels er maven for åbenlys til at lade hende spille en ung uskyldig muse, og rollens fysik har desuden vist sig at være uforenelig med hendes graviditet, siger pressechef Lotte Undén, Folketeatret og oplyser, at rollen overtages af dubleanten Karin Nordly-Holst.

Hun har stået klar til at gribe Amalie Dollerups rolle under de stationære opførelser i København.

"Mød mig på Cassiopeia"
Tekst: Flemming Lynge og Børge Müller.

Musik: Kai Normann Andersen. Instruktion: Kasper Wilton. Scenografi: Marie i Dali. Koreografi: Jeanette Binderup-Schultz. Kapelmester: Jens Krøyer. Medvirkende: Karin Nordly-Holst, Trine Gadeberg, Carsten Svendsen, Troels Malling, Christopher Læssø, Lone Hertz, Asger Reher, Kristian Holm Joensen m. fl. Turné-premiere torsdag 14. marts klokken 19.30 på Værket. Her opføres den også fredag 15. marts. Turneperioden stopper i Odense 24. maj.

Har været her før

På den lange turne, der starter i Randers, bliver det så Karin Nordly-Holst, der af Zeus bliver sendt fra Olympen og ned på jorden for at give en hjælpende hånd til en kuldsejlet operette-forestilling. I princippet en smuk gestus fra Zeus's side at udlåne sin muse for musikken. Men der opstår en del forviklinger, når Polyhymnia blander sig med menneskene. Sidst men ikke mindst forelsker hun sig i den flotte flyverløjtnant Harry Smith. Og det er jo svært, når man har bopæl på Olympen.

Men fra torsdag 14. marts, er det Karin Nordly-Holst, der kaster sig i armene på Christopher Læssø i rollen som den uimodståelige løjtnant.

Pudsigt nok kender Nordly-Holst scenen i Randers vældig godt. Det var nemlig her, hun spillede titelrollen i "Frøken Nitouche" for nogle år siden. Også den gang var der turné-premiere i Randers.

Nu er hun her så igen. Denne gang som musen Polyhymnia. Og det skal hun være helt frem til 24. maj, hvor turneen danser af i Odense.

Amalie Dollerup: Maven er blevet for stor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce