Kæmpe opbakning til aftale om flytning af fodboldbaner

Aftalen indebærer, at fodboldbanerne i Albæk nedlægges, og der i stedet laves nye baner nær Korshøjhallen i Harridslev. I stedet skal der være forskellige former for outdoor-aktiviteter på stadion i Albæk. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Kæmpe opbakning til aftale om flytning af fodboldbaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stort flertal i byrådet var tydeligt lettet over, at det endelig var lykkedes at finde en løsning på placeringen af idrætsfaciliteterne i Harridslev-Albæk-området.

Randers: Vejen til en politisk løsning på, hvordan idrætsfaciliteterne i Harridslev-Albæk området skal fordeles, har været lige så lang og snørklet som nettet af småveje, som forbinder landsbyerne nord for Randers Fjord.

Men inden byrådsmødet i aftes, hvor den nye aftale var til behandling, var det efter en del skærmydsler og trækken i trådene at få strikket et kompromis sammen, der, som Randers Amtsavis skrev søndag, gør nogle glade, andre tilfredse, og så er der dem, der godt kunne have ønsket sig noget andet.

En samlet byråd tiltrådte den aftale, som borgmesteren havde fået nedfældet på papir efter at have mødt folkene fra SMIFF09 og borgerforeningen i Albæk over et par gange.

Dansk Folkeparti havde dog det aber dabei, at Frank Nørgaard på partiets vegne stod fast på, at menighedsrådet i Harridslev ikke skulle være part i at skulle tage stilling til, om kirken skulle lægge jord til fodboldbaner, lige som Enhedslisten Frida Valbjørn mente, at der ikke skulle spyttes flere kommunale midler i projektet.

Ellers var der lykønskninger til SMIFF09 og foreningsfolkene fra Albæk og De Nedre Byer fra næsten alle politiske partier og en tydelig lettelse over, at det var lykkedes at få hugget den gordiske knude over.

- Rent politisk har det ikke været den kønneste sag. Først blev folkene i Albæk lovet 2,5 millioner kroner, så blev pengene sendt il Harridslev. Jeg kan godt forstå, at man som foreningsmand kan tænke: Kunne de ikke bare tage sig lidt sammen? Nu har vi fundet en løsning. Får man ikke det, man elsker, må man elske det, man får, lød det fra Socialdemokratiets gruppeformand Steen Bundgaard.

Kompromiset indebærer, at fodboldbanerne i Albæk nedlægges, og der i stedet laves nye baner nær Korshøjhallen i Harridslev. Til gengæld skal klubhuset i Albæk helt eller delvis rives ned. I stedet etableres et mindre byggeri til omklædning, opbevaring og lignende. Planen er nemlig, at der skal være forskellige former for outdoor-aktiviteter på stadion i Albæk. I halen på den aftale følger 1,2 millioner kroner.

SMIFF09 får fem millioner kroner til etablering af Kraftcenter Korshøj, blandt andet nye fodboldbaner. Det er op til foreningen, om man vil købe eller leje jord til formålet.

I marts var der lagt op til, at byrådet skulle træffe beslutning om, hvorvidt folkene bag Kraftcenter Korshøj skulle have grønt lys til at leje jord af menighedrådet til nye boldbaner. Men borgmester Torben Hansen (S) fik flertal for at udskyde den afgørende beslutning, og i stedet forsøge en sidste gang at få alle parter til at gå sammen om en fælles løsning.

Nu skal styregruppen bag Kraftcenter Korshøj i gang med at forhandle med menighedsrådet, der godt vil udleje jord til fodboldbanerne, samt den landmand, der også har vist interesse for at lægge jord til projektet.

For at komme endeligt i mål mangler folkene bag Kraftcenter Korshøj stadig 1,5 millioner kroner i at nå de 9 millioner, der skal til for at fuldende finansieringen af projektet.

Af egenindsamling er det hidtil lykkedes at skrabe 2,5 millioner kroner sammen i form af lokale midler.

Rent politisk har det ikke været den kønneste sag. Først blev folkene i Albæk lovet 2,5 millioner kroner, så blev pengene sendt il Harridslev. Jeg kan godt forstå, at man som foreningsmand kan tænke: Kunne de ikke bare tage sig lidt sammen? Nu har vi fundet en løsning. Får man ikke det, man elsker, må man elske det, man får.
Steen Bundgaard (S)
Aftale om idrætsfaciliteter
En rammeaftalen indeholder en beskrivelse af fremtidige investeringer i idrætslivet i Harridslev og Albæk.

Aftalen indebærer blandt andet:

SMIFF09 får 5 mio kr. til gennemførelse af Kraftcenter Korshøj.

Fodboldafdelingen flyttes fra Albæk til Harridslev.

SMIFF09 ønsker primært at anvende lejejord, sekundært at købe jord.

Med henblik på at skabe et endeligt overblik over projektets finansiering forlænges fristen for fondsansøgninger til 1.august 2020.

Til udvikling af aktiviteter i Albæk tildeles en rammebevilling på 1,2 mio. kr.

Bevillingen forudsætter at det nuværende klubhus helt eller delvis nedrives - nedrivningsomkostninger skal holdes indenfor bevillingen - og at Randers kommune fortsat vedligeholder arealet. Der skal stadig være et hus tilknyttet arealerne.

De nye aktiviteter og ønsker til husets indretning og formål skal drøftes på et borgermøde.

Såfremt aftalen vedrørende etablering af Kraftcenter Korshøj ikke muliggøres - skal hele aftalen genforhandles.

Kæmpe opbakning til aftale om flytning af fodboldbaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce