Mere succes til Jens Henrik Jensen: Emmy-vindere vil filmatisere Oxen

Jens Henrik Jensen, forfatter til krimiserien om Niels Oxen, en ptsd-ramt krigsveteran. Nu skal tre af bøgerne laves til en tv-serie. Arkivfoto: Mads Hansen

Mere succes til Jens Henrik Jensen: Emmy-vindere vil filmatisere Oxen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Henrik Jensens krimiserie om den ptsd-ramte krigsveteran Niels Oxen skal filmatiseres. Manuskriptet skal skrives af det succesfulde ægtepar og Emmy-vinderne, Mai Brostrøm og Peter Thorsboe.

Oxen: Jens Henrik Jensens bestsellerkrimier om krigsveteranen Niels Oxen står til at opnå endnu mere succes. Den populære serie skal nemlig filmatiseres og laves til to sæsoners tv-krimi. Manuskriptet skal skrives af det succesfulde ægtepar og de tredobbelte Emmy-vindere, Mai Brostrøm og Peter Thorsboe.

De har blandt andet også stået bag tv-serier som Rejseholdet, Ørnen og Livvagterne.

- Det er jo faktisk det, jeg allerhelst ville have. Jeg har hele tiden håbet på, at det ville blive til en tv-serie. Det giver flere minutter til at fortælle historien og hovedpersonen, end hvis det havde været en biograffilm. Her kan historien bedre blive foldet ud og blive ydet retfærdighed, siger Jens Henrik Jensen.

Han glæder sig over, at det er de tredobbelte Emmy-vindere, der skal stå for at forvandle bøgerne til en tv-serie.

- Jeg har haft et møde med filmselskabet og Brostrøm og Thorsboe, og det var et rigtigt fint møde. Så jeg har en god fornemmelse i maven, også fordi de er super, super erfarne og nogle af de bedste i Danmark og Skandinavien, siger Jens Henrik Jensen, der mener, at optagelserne er planlagt til at starte i sommeren 2020.

Jens Henrik Jensen
55 år, født og opvokset i Søvind ved Horsens. Uddannet journalist i 1987. Har arbejdet på JydskeVestkysten i Esbjerg som journalist, redaktør og nyhedschef. Er i dag forfatter på fuld tid. Debuterede i 1997 med thrilleren "Wienerringen". Har i alt udgivet 11 bøger, herunder den succesfulde serie om krigsveteranen Niels Oxen. Han har blandt andet modtaget Krimimessens Publikumspris i 2017. Bor ved Horsens Fjord med sin kone og to sønner.

International interesse

Indtil videre er planen, at de to sæsoner af Oxen hver skal bestå af otte afsnit. Det er de første tre bøger i serien, De hængte hunde, De mørke mænd og De frosne flammer, tv-serien vil tage udgangspunkt i.

I en pressemeddelelse forklarer Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, hvorfor de har valgt netop Jens Henrik Jensens bøger til deres næste filmatisering.

- Oxen har det hele. Den store fortælling om den hjemvendte soldat, den glemte krigshelt, der lever på samfundets bund, men af retfærdighedsfølelse tvinges ud i et opgør på liv og død med magtens mørke kræfter. Det er en medrivende og topspændende historie, der bringer os vidt omkring i selskab med Jens Henrik Jensens komplekse og nuancerede portræt af en ptsd-ramt veteran. Socialt udstødt og ubehjælpsom, men iskold og - næsten - uovervindelig, når det virkelig gælder, udtaler de.

Det er tv-selskabet SF Studios Danmark, der står bag projektet, og allerede nu forventes serien at få stor international interesse.

Mere succes til Jens Henrik Jensen: Emmy-vindere vil filmatisere Oxen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce