Region Midtjylland slår på kulturen midt i kultur-tørken

Fire musikere og en danser fra det spanske kompagni La Petita Malumaluga sørger for, at den kommende generation bliver introduceret til den fantastiske musik, når de spiller ?Beatles for Babies? på teaterfestivalen i Randers. Foto: La Petita Malumaluga

Region Midtjylland slår på kulturen midt i kultur-tørken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

'Genopdag', er titlen på Europæisk Kulturregions festival, der fyres af i de første uger af juni, hvor nye og gamle, små og store scener tages i brug i regionens 19 kommuner. Det er også en festival, der bygger på samarbejde på tværs af kommunerne, ligesom den inddrager fyrtårne, bunkere, dobbeltdækkerbusser og Gudenåen som scene for kulturen.

Randers: Mens kulturen fylder mikroskopisk lidt i den aktuelle valgkamp i forbindelse med folketingsvalget, slår Europæiske Kulturregion under Region Midtjylland et slag for kulturen i de 19 kommuner, der er omfattet af regionen.

Der er tale om et bredt spektrum af arrangementer, der involverer traditionelle såvel som alternative scener og finurlige steder. Overskriften på det hele er ordet 'Genopdag', som dermed afløser kulturbyårets kodeord Gentænk i 2017.

Og regionsrådsformand Anders Kühnau (S) er da også glad for at kunne præsentere festivalen midt i den landspolitiske kulturtørke.

- Med Genopdag skal vi dykke ned i vores region på nye, anderledes og tankevækkende måder. Vi prioriterer kulturen højt, og festivalen er en måde at vise, at også i kulturen er vi stærkest, når vi arbejder sammen, siger Anders Kühnau.

Også hans partifælle i Randers, borgmester Torben Hansen, der er formand for Kommunernes Kontaktråd i Region Midtjylland, er glad.

- Over hele regionen kan vi se frem til anderledes kulturoplevelser af høj kvalitet fra både små og store aktører, når vi genopdager kulturen i nye rammer, lover Torben Hansen.

Den ekvibrilistiske mimer, Paolo Nani, indtager festivalen søndag på Randers Egnsteater med sit show
Den ekvibrilistiske mimer, Paolo Nani, indtager festivalen søndag på Randers Egnsteater med sit show "Jekyll on Ice". Foto: Paolo Nani

Stærkt opland

For Randers' vedkommende er det især oplandet, der har lagt sig i selen for at udtænke planer til kulturelle oplevelser.

I Havndal indvier man 7. juni sin nye Børneby. Og i den forbindelse synger byens børn deres eget korværk "Sange til verden". Det er et musikværk, som også børn i Langå fortolker, når de inviterer til event og vandremusik i byens Egeskov, hvor det er oplagt at medbringe madkurven.

Det er også her, man hylder Gudenåen som livets vand, hvor man kan møde stedsspecifikke kunstværker og droppe i kunstworkshop for hele familien. Man kan også stå på bredden og nyde et hold sejlende performere. Eller smutte ind til Randers til dans og kunst på Den blå Bro.

I St. Sjørup på Djurslands nordkyst får man besøg af internationale kunstnere, der har samtidskunst i bagagen. Sletterhage Fyr byder på havets historier, mens Gammel Estrup Herregårdsmuseet, Museum Østjylland og Det Grønne Museum fejrer Museernes Dag 15. juni.

Hyldest til Gudenåen med eventen
Hyldest til Gudenåen med eventen "Livets vand". Indsendt foto

Det store kød-tableau

Børnekulturen får en kraftig vitaminpille, når Randers Egnsteater kører i stilling med børneteaterfestival i weekenden 15. og 16. juni.

Og så tager Sostrup Slot og Det Grønne Museum udgangspunkt i begrebet mad ved to events. På Sostrup handler det om madperformance ved "Carnevale" med måltidskunstneren Jakob Vinkler, der opbygger 12 sanselige tableauer omkring kød.

Det Grønne Museum inviterer til madteatret "Madmor(d)" - et stykke totalteater, hvor man får serveret seks retter mad og samtidig er med til at opklare et mord-mysterium i madteatret.

Om der i den forbindelse bliver brug for at tilkalde Kunstambulancen, vides ikke. Men selvsamme køretøj vil køre rundt i regionen og tage pulsen på, om kunst kan påvirke sundheden i positiv retning.

Region Midtjylland slår på kulturen midt i kultur-tørken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce