Så er der teater for børn - og det er ganske gratis at være med

Der bliver også masser af gadeteater at deltage i. Blandt andet med ekvilibristiske Paolo Nani og hans noget specielle klovn i forestillingen ?Jekyll on Ice?. Foto: Søren Meisner

Så er der teater for børn - og det er ganske gratis at være med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Egnsteater arrangerer for tredje gang børnenes teaterfestival, hvor man ikke behøver at have pungen oppe af lommen. Arrangøreren har håndplukket teatergrupper fra bl.a. Italien og Spanien, ligesom også danske teatre bidrager til festen, der er en udløber af 2017-kulturåret.

Randers: Det er noget af et scoop at kunne sætte det spanske teaterkompagni La Petita Malumaluga på programmet. For der er tale om et klasse-ensemble, der figurerer på internationalt plan og turnerer rundt i verden med sine roste forestillinger.

Derfor er det også med en vis stolthed, at det er lykkedes Randers Egnsteater at få kompagniet til Randers i weekenden 15. og 16. juni, hvor de spanske musikere og dansere opfører deres hyldest til The Beatles ved seks opførelser i den randrusianske teaterfestival.

- Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes os at komme med i deres turneplan, og at det lige kunne passe med deres aktiviteter, at de kunne komme til Randers i de dage, hvor vi har teaterfestival for børn, siger produktionsleder Karin Misser, Randers Egnsteater.

"Beatles for Babies" hedder forestillingen, der introducerer sit unge publikum til Liverpool-drengenes musik-univers. Man skal dog ikke lade sig snyde af navnet, for hele familien kan få noget ud af det.

- Forestillingen har været på turné i det meste af verden, men det er første gang, den kan opleves i Danmark, siger Karin Misser.

I et varmt og legende univers bliver de store hits spillet på klassiske instrumenter, mens de små børn bliver inviteret helt tæt på de udøvende musikere.

Børneteaterfestival
Der bliver teater for børn både ude og inde i weekenden 15. og 16. juni.Det hele skydes i gang med fest på Amfiscenen kl. 10.

Til de indendørs forestillinger skal man booke billet på randersegnsteater.dk

"Børneteaterfestival med kunstprogram" finder sted lørdag og søndag kl. 10.

Festivalen er en del af Kulturregion Midtjyllands store kulturfestival Genopdag, ligesom der er økonomisk tilskud fra Randers Kommune og Randers Egnsteater.

Det er gratis at deltage i festivalen.
Genhør med Beatles-musik, når spanske kompagni La Petita Malumaluga optræder med forestillingen
Genhør med Beatles-musik, når spanske kompagni La Petita Malumaluga optræder med forestillingen "Beatles for Babies" seks gange i løbet af den kommende teaterweekend. Foto: La Petita Malumaluga

Teater for babyer

Der bliver spillet teater på såvel husets indendørs scener som på Amfiscenen, der lægger plads til åbningen af festen lørdag klokken 10.

På åbnings-menuen står Jennumparkens Børnekor, Randers Egnsteaters Kor, ligesom bandet Ørehængerne, kendt fra Ramasjang, kommer på scenen for at skyde festen i gang.

I forbindelse med åbningsshowet byder festivalen på en helt særlig overraskelse i anledning af, at det er Valdemarsdag og hele 800 år siden, at Dannebrog efter sigende faldt ned fra himlen.

Herefter rykker de forskellige teatre ind på de indendørs scener, hvor man også kan opleve svejtsiske Mamory Wax med danseforestillingen "Festival - Claroscuro" og Baggaard Teatrets dramatisering af Knud Romers ABC i samarbejde med Den fynske Opera og sART Danseteater.

På det indendørs repertoire står også eventyrkomedien "Tamme Tigre" om dødsforagt og tigertæmning. Og så er der godt nyt til nybagte forældre. Her inviterer festivalen på Den Jyske Operas roste forestilling "Barselsoperatoriet" for aldersgruppen 3-10 måneder.

Gadeteatre og kunst

Selv om en del af teaterforestillingerne kræver billetter, er der også masser at opleve uden, forsikrer Karin Misser og henviser blandt andet til udendørs kunstinstallationer, arrangeret af Randers Kunstmuseum, hvor børnene kan være medskabere af kunsten.

- Der er et mange meter langt værk "For Enden Af Regnbuen" af kunstneren Rune Fjord, hvor børnene kan være med til at udforske regnbuens farver i et åbent lyslaboratorium. Værket udvikler sig i løbet af festivalen og bliver til sidst til en imponerende gengivelse af en regnbues mange nuancer.

Heller ikke de forskellige gadeteatre kræver billetter.

På pladsen foran egnsteatret kan man flere gange i løbet af weekenden opleve den italienske Fausto Barile og hans lille teater i maven. En intim teateroplevelse, som han bevæger sig rundt med blandt publikum på pladsen. Om lørdagen står den på Uppercut Danseteater med "Twins", og om søndagen kan man opleve den ekvilibristiske Paolo Nani og hans noget specielle klovn i forestillingen "Jekyll on Ice".

Festivalen henvender sig primært til børn fra 0 til 10 år og deres familier. Billetter til udvalgte teaterforestillinger er gratis, men skal bookes på randersegnsteater.dk. Festivalen er en del af Kulturregion Midtjyllands store kulturfestival Genopdag.

Desuden kan man se den som en udløber af kulturbyåret 2017, hvor egnsteatret havde sin store Spektakelfestival. To år tidligere var der også børneteaterfestival på teatret. Så den her er den tredje i rækken af teaterfestival for børn, hvor man i princippet ikke behøver at tage pungen op af lommen. Men der bliver stillet mad-og isboder op, lige som man kan tage sin egen madkurv med på festivalen.

- For øjeblikket er godt halvdelen af de 1800 billetter til de mange forskellige forestillinger booket. Men der er stadig mange muligheder, siger Karin Misser.

Så er der teater for børn - og det er ganske gratis at være med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce