Værket går efter de store musical-baskere: Kim Larsen med Midt om natten

Midt om natten kommer til Værket i en ny version. Pressefoto

Værket går efter de store musical-baskere: Kim Larsen med Midt om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Mamma Mia" og nu også "Midt om natten" kommer på plakaten, når Værket i Randers kaster sig ud i det helt store musical-sats i foråret 2020.

Randers: Værket satser butikken og slår op til et sandt musical-forår 2020, hvor to store forestillinger står på programmet, nemlig Abba-succesen "Mamma Mia" og nu også musicalen om Kim Larsen-filmen "Midt om natten".

For nogle måneder siden meldte Værket ud, at "Mamma Mia" kommer på plakaten i april 2020 med seks opførelser, der bliver de eneste i Østjylland. Billetsalget hertil går strygende. Nærmest over al forventning.

- Vi har næsten solgt halvdelen af billetterne, her et år før. Opførelserne fredag og lørdag aften er så godt som udsolgt. Det er helt forrygende. Så det giver os et fingerpeg om, at tiden er inde til de store musicals, siger musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted.

Det er hermed på den ret sikre baggrund, at Værket nu indgår i samarbejde med producenterne Tivoli, Langkjær Entertaintment og Live Nation om Kim Larsens musikalske univers. Trekløveret har nemlig besluttet sig for nok en gang at tage livtag med den danske nationalskjalds musik.

Samme trekløver stod også bag den første opsætning i 2018 af musical-versionen af Balling-filmen "Midt om natten" med rigtig mange opførelser i Tivoli.

Godt 150.000 indløste billet til musicalen, der var lavet som en rammefortælling om filmen fra 1984. I musical-versionen mødte publikum de to hovedkarakterer Benny og Arnold som gamle mænd, der så tilbage på dengang i 1980'erne, da de grundlagde fristaden Haveje, kæmpede mod ordensmagten og slog politiet i hartkorn med boligspekulanter og andre fæle mennesker.

Netop den omskrivning med de to gamle hovedkarakterer fik ris med på vejen. Og i den nye version, som kommer i 2020, har man lagt sig fast på et andet koncept, der lægger sig tæt op ad filmen uden rammefortællingen. Eller som det står i pressemeddelelsen, som producenterne har sendt ud:

- Den helt nye udgave er skrevet endnu mere tro til filmen og med et meget større fokus på Larsens - og også Gasolins' - træfsikre hits som "Kvinde min", "Langebro" og selvfølgelig numre som "Haveje", "Papirsklip" og "Midt om natten".

De siger også, at "Midt om natten" blev en fantastisk succes.

- Vi er glade for, at vi allerede i forbindelse med opsætningen i 2018 fik mulighed for at bringe forestillingen tilbage i 2020, ovenikøbet i en fornyet version af musicalen, der nu sætter endnu skarpere fokus på filmens fortælling og Kim Larsens musik, hedder det.

Fristad og romantik

Musicalen rummer lige som filmen fortællingen om de to venner Benny og Arnold, der smides på gaden af ordensmagten. Vi skal med andre ord tilbage til 1980'ernes København, hvor unge besættere gik til kamp mod ordensmagten. Da oprør hørte til dagens orden.

I filmen såvel som i musicalen starter de to venner minifristaden Haveje med udgangspunkt i frihed, lighed, broderskab og ikke mindst kærlighed. Og det bliver naturligvis også en kamp, som dog forsødes, da den underskønne Susan Himmelblå dukker op - og kommer imellem de to venner. Men der er også hajer i farvandet, narkohajer og andre grimme fyre.

Skuespilleren Gustav Wolter, der sidste år fik sit gennembrud som den oprørske Benny, altså Kim Larsen, er på settet igen. Det samme er Troels Malling som den veltalende charmør Arnold, altså Erik Clausen. Allan Mortensen beholder også rollen som Tusindfryd, mens Jimmy Jørgensen dækker dobbeltrollen som brugtvognsforhandleren Charles og rockerleder.

Behov for musikken

Mikael Qvist Rørsted understreger, at der er stort behov for at høre Kim Larsens og Gasolins' musik.

- Uanset hvor trist det er med Kim Larsens død, så lever hans musik, og der er et kæmpe behov for at lytte til hans musik. Det giver musicalen mulighed for, siger han om spillemanden, som hele Danmark i dag elsker højere end nogensinde.

Den nye musical-udgave får premiere 5. februar 2020 i Esbjerg og rammer Randers 6. marts, hvor den opføres tre aftener i rap. Der er planlagt en storstilet Danmarksturné, der også gør holdt i Aalborg, Aarhus, Horsens, Holstebro, Frederikshavn, Sønderborg og Odense.

2. april får forestillingen Københavner-premiere i Koncertsalen i Tivoli, hvor den står på plakaten frem til midten af maj.

Værket går efter de store musical-baskere: Kim Larsen med Midt om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce