Akzo Nobel om ny omfartsvej: Det bliver godt for naboerne

Hos saltfabrikken Akzo Nobels har de ikke erfaring med at få naboklager over den megen lastvognstrafik, som virksomheden sender gennem Mariager på daglig basis. Alligevel glæder man sig over udsigten til en ny omfartsvej. Arkivfoto: Annelene Petersen

Akzo Nobel om ny omfartsvej: Det bliver godt for naboerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen og Dansk Folkepartis udmelding om, at der afsættes 377 millioner kroner til en ny omfartsvej ved Mariager, bliver positivt modtaget hos saltproducenten Akzo Nobel. Men ikke så meget for egen skyld.

Assens: - Vi kan kun hilse en ny omfartsvej velkommen.

Sådan lyder meldingen fra administrerende direktør Torben Brændgaard fra Skandinaviens eneste saltfabrik, Akzo Nobel ved Assens, efter det er kommet frem, at regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at afsætte 377 millioner kroner til en ny omfartsvej mellem Mariager og Assens.

Akzo Nobel distribuerer hvert år mere end 600.000 ton salt ud til sine kunder via skibe og lastbiler.

Det betyder, at der i snit kører et sted mellem 30 og 35 lastvognstog ud fra fabrikken i Assens i døgnet, og dermed er den lokale virksomhed én af de aktører, som hver eneste dag sender det ene lastvognstog efter det andet gennem Mariager by.

- Hovedparten af vores lastbiltrafik går på nuværende tidspunkt gennem Mariager og mod Hobro for at komme ud og fange motorvej E45. Vi har jo ikke rigtig andre muligheder, siger Torben Brændgaard.

Ingen effekt på driften

Den administrerende direktør ved Akzo Nobel vurderer, at virksomhedens mange lastvognstogs hidtidige rute gennem Mariager vil få en naturlig ende i det øjeblik, at den nye omfartsvej kommer.

- Det vil selvfølgelig komme til at betyde noget for vores transportører, fordi de skal bruge lidt mindre tid på at komme ud til E45. Men for os som virksomhed vil det ikke komme til at give nogen markant effekt på driften. For os er det primære, at vi kommer til at belaste vores naboer mindre med den relativ megen trafik, som vi står for, siger Torben Brændgaard.

Får I kritiske henvendelser fra naboer om, at I kører meget?

Nej, ikke mig bekendt. I hvert fald ikke i de par år, jeg har været her. Så på den måde er det ikke et stort problem. Men jeg kan da levende forestille mig, hvis jeg boede i Mariager og havde så relativt meget lastvognstrafik igennem byen, så ville det være generende, påpeger han.

Akzo Nobel om ny omfartsvej: Det bliver godt for naboerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce