Borgen kåret til årets 'Økologiske Frontløber'

Anders Borgen blev kåret som årets økologiske frontløber i kategorien »innovativ produktion«. Pressefoto

Borgen kåret til årets 'Økologiske Frontløber'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han har viet sit arbejdsliv til forædling af og forskning i kornsorter til økologiske landmænd.

Planteforædleren Anders Borgen, Agrologica, Hou ved Mariager, blev i weekenden kåret til årets 'Økologiske Frontløber' af sine økologiske kolleger på Økologisk Landsforenings to-dages generalforsamling. Anders Borgen har specialiseret sig i at udvikle kornsorter til det økologiske jordbrug.

I weekenden var over 300 økologiske landmænd, virksomheder, køkkener og forbrugere samlet til Økologisk Landsforenings årlige generalforsamlingen. De mange deltagere kunne samtidig stemme på deres favorit til at modtage årets Økologiske Frontløber-pris i fire kategorier. I kategorien 'Innovativ produktion' var Anders Borgen fra Mariager blandt de nominerede. Og han vandt.

Anders Borgen driver firmaet Agrologica på sin økologiske gård på sydsiden af Mariager Fjord, hvor han viet sit arbejdsliv til forædling af og forskning i kornsorter til sine økologiske kolleger.

»Det er jo en balance mellem af fordybe sig og være bredt funderet. På den ene side er jeg jo nok en af dem i verden, der ved mest om stinkbrand i hvede, på den anden side er jeg nødt til at forstå det økologiske landbrug i en bred forstand, for at min viden om stinkbrand kan komme økologerne til nytte«, siger Anders Borgen.

De tre andre kategorier var 'Næste generation', 'Samarbejde' samt 'Værdiskabelse & lønsomhed'. I kategorien 'Næste generation' blev Per Bundgaard, sharemilker og øko-planteavler i Vester Halne ved Aalborg, kåret som Året Økologiske Frontløber og Johanne Schimming, Hegnsholt Hønseri i Lejre, løb med titlen idenfor kategorien 'Samarbejde'. Årets frontløber i den sidste kategori blev Jens Otto og Elisabeth Rasmussen, Stengården i Bregnerød. Der var i alt 12 kandidater til Årets Økologiske Frontløber.

Borgen kåret til årets 'Økologiske Frontløber'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce