Byggemodning af Mariager Havn på vej

Arkivfoto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen

Byggemodning af Mariager Havn på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mariagerfjord Byråd har bevilget 600.000 kroner til geotekniske undersøgelser samt projektering af en byggemodning af Mariager Havn.

Det har efterhånden været ualmindelig længe undervejs. Men ved Mariagerfjord Byråds møde i denne uge, besluttede politikerne at give en tillægsbevilling på 600.000 kroner til et projekt om byggemodning af Mariager Havn.

Det betyder, at der for alvor begynder at ske en udvikling i omdannelsen af Mariager Havn fra industriområde til boligområde og offentligt område, som man har arbejdet på, siden det daværende Mariager Byråd traf beslutningen om omdannelsen tilbage i 2005.

»Det er et dejligt område og et meget værdifuldt område, vi har ved Mariager Havn. Vi regner med, at vi kan sælge ret mange af de grunde, der kommer til at være derude, og derfor ser jeg ikke noget problem i at vi bruger lidt håndører på projektering og geotekniske undersøgelser,« sagde formand for teknik- og miljøudvalget Jørgen Hammer Sørensen (DF), inden byrådet skulle besluttet, om man ville bevilge de 600.000 kroner.

Jørgen Hammer Sørensen mødte herefter opbakning hos kommunens borgmester Mogens Jespersen (V), som ikke så nogen grund til at lade være med at bevilge pengene.

»Hvis vi ønsker at udvide arealet til byggegrunde, så vil de interesserede købere selvfølgelig spørge ind til, hvordan de geotekniske undersøgelser ser ud. Derfor er de her penge givet godt ud,« supplerede han.

»Beskyt jernbanen«

Også hos byrådsmedlemmerne på den røde fløj var der velvilje i forhold til bevillingen på de 600.000 kroner til geotekniske undersøgelser og byggemodning på havnen. Men Niels Peter Christoffersen (S) havde alligevel en kort kommentar til det arbejde, der følger i hølene på byggemodningen.

»Jeg vil gerne komme med en lille opfordring som i al sin enkelthed går på, at byrådet gør mest muligt ud af det, inden for de rammer, der ligger i den vedtagede lokalplan. Jeg kan lige se, at vi får solgt de byggegrunde, der ligger nærmest veteranjernbanen til nogle, der så finder på at tage miljølovgivningen i hånden og klage over den jernbaneaktivitet, der ligger i området. Det ville være synd, hvis sådan en fodfejl skulle sætte en stopper for veteranjernbanens drift,« sagde han.

Mariagerfjord Kommune har allerede været i gang med en mere eller mindre midlertidig byggemodning på havnen i Mariager. Det skyldes, at Mariager Kajakklub for et år siden oplevede et uopsætteligt behov for at få etableret et klubhus med tilhørende opbevaringsfaciliteter. Det projekt er netop nu ved at blive færdiggjort på området vest for Mariager Saltcenter.

Byggemodning af Mariager Havn på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce