Byråd omgør beslutning - ny brandstation rykkes ned til havnen

Et flertal på 22 politikere besluttede at bakke op om Erik Kirkegaard Mikkelsen (V) og Jane Grøns (S) ændringsforslag om at flytte den nye brandstation til havnen i Mariager i stedet for placeringen på Gl. Hobro, som er afbilledet her. Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen/Google Maps

Byråd omgør beslutning - ny brandstation rykkes ned til havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet i Mariagerfjord Kommune ændrer den beslutning, man i august traf, om at placere en ny brandstation på Gl. Hobrovej. Nu skal brandstationen i stedet ligge på Mariager Havn, hvor den altid har ligget, lyder det.

Mariagerfjord: Nye oplysninger fra Mariagers tidligere brandchef Arne Christensen, en indsigelse fra borgere på Digtervænget, et bekymringsbrev fra Mariager-Handest Veteranjernbane og den generelle stemning blandt byens borgere. Det var, hvad der skulle til for at få Mariagerfjord Byråd til at omgøre sin egen beslutning fra august i år om, hvor en ny brandstation i Mariager skal ligge.

Mariagers to nuværende repræsentanter i byrådet, Erik Kirkegaard Mikkelsen fra Venstre og socialdemokraten Jane Grøn, har hele tiden været imod den placering på Gl. Hobrovej, som et flertal i byrådet stemte for i august.

Men torsdag aften 23. november lykkedes det altså den tværpartiske byrådsduo at overbevise flertallet om at vrage placeringen lige op ad et villakvarter i byens sydvestlige ende og i stedet placere brandstationen på adressen Ny Havnevej 5 b, der ligger på Mariager Havn.

Det skete, efter at de to mariagergensere stillede netop dét ændringsforslag i byrådssalen.

- Vi har en velfungerende veteranjernbane, som har levet i harmoni med campingpladsen, men som er bange for at blive pålagt at indskrænke deres aktiviteter, hvis der kommer et dyrt boligbyggeri lige ved siden af. Desuden har byens tidligere brandchef kørt ruten igennem med et stopur. Han siger, at det vil være udelukket at rekruttere brandmænd fra to større boligområder i byen, hvis vi holder fast i placeringen på Gl. Hobrovej. Responstiderne bliver simpelthen for lange, sagde Erik Kirkegaard Mikkelsen til sine byrådskolleger. 

Venstres Erik Kirkegaard Mikkelsen har længe kæmpet for at få ændret placeringen af en ny brandstation i Mariager. Torsdag aften lykkedes det. Arkivfoto
Venstres Erik Kirkegaard Mikkelsen har længe kæmpet for at få ændret placeringen af en ny brandstation i Mariager. Torsdag aften lykkedes det. Arkivfoto

Flertal for ny placering

I den modsatte side af byrådssalen bakkede Jane Grøn sin politiske modstander op.

- Fra Ny Havnevej 5 b kan brandmændene nå hurtigere frem til de gamle huse i midten af Mariager, til Fjordvang og til Sødisbakke, end de ville kunne, hvis brandstationen lå på Gl. Hobrovej, sagde hun og tilføjede, at man også var nødt til at tage det seriøst, når beboerne på Digtervænget ved Gl. Hobrovej har protesteret imod at blive nabo til en ny brandstation.

I alt stemte 12 socialdemokrater for en ny placering af brandstationen. De fik selskab af ni stemmer fra Venstre og Liberal Alliances Bo Ritterbusch, der også stemte for placeringen på Ny Havnevej 5 b i august.

Seks byrådsmedlemmer stemte hverken for eller imod. Det var Mogens Jespersen (V), Per Kragelund (V), tre fra DF og Melanie Simick (Å).

Den nye placering på Ny Havnevej 5 b koster 2.100.000 kroner. Det er 600.000 kroner mindre end de 2.700.000 kroner, som var prisen for placeringen på Gl. Hobrovej.

Dermed sparer Mariagerfjord Kommune 600.000 kroner i regulære udgifter ved at flytte brandstationen til Mariager Havn. Til gengæld må det formodes, at de tabte indtægter ved salg af havnegrunden overstiger det sparede beløb ved omplaceringen. Hvor mange penge, der er tale om i tabt fortjeneste, vides imidlertid ikke.

/PIMA

Byråd omgør beslutning - ny brandstation rykkes ned til havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce