DSI Hedehuset bygger på Fælledvej

Direktør Carsten Bredahl og afdelingsleder Ulla Hedemand fra DSI Hedehuset tog mandag formiddag det første spadestik til institutionens nye faciliteter. Privatfoto

DSI Hedehuset bygger på Fælledvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det første spadestik til et nybyggeri, der skal afløse Den Socialpædagogiske Institution Hedehusets aktiviteter på Fuglsangsgade, er nu begyndt.

Om mindre end et år vil der stå to store huse med plads til seks beboere i hver på adressen Fælledvej 13 i Mariager.

Mandag formiddag tog direktør Carsten Bredahl og afdelingsleder Ulla Hedemand fra Den Socialpædagogiske Institution Hedehuset nemlig det første spadestik til et byggeprojekt, der skal få bugt med de pladsproblemer, der for nuyværende er på instiutionens botilbud for voksne, som ligger på Fuglsangsgade ved Torvet.

Det bliver Bjarne Brath A/S, der skal stå for det nye byggeri. Firmaet vandt licitationen på byggeprojektet efter en budrunde, og nu hvor der er gennemført en række forhandlinger om diverse besparelser, er man altså klar til at gå i gang.

Det forventes, at byggeperioden kommer til at vare omkring otte måneder, hvorved DSI Hedehuset vil kunne tage sine nye faciliteter i brug omkring maj 2017.

Alt imens er institutionens nuværende hus på Fuglsangsgade sat til salg til 1,5 millioner kroner, om end der først vil være mulighed for overtagelse af bygningen, når det nye byggeri står færdigt.

I takt med at DSI Hedehuset udvider de fysiske rammer, udvider man også målgruppe og pladsantal. Antallet af pladser til midlertidigt botilbud udvides fra 10 til 12. Derudover forestår en proces med at få godkendt fire pladser til længerevarende botilbud med placering på Rosengade 9 i Mariager.

»Hedehuset har altid kunnet modtage borgere, som i tillæg til andre problematikker har haft større eller mindre grad af autismespektrumforstyrrelse. Vi oplever stigende tilgang af borgere med autismespektrumforstyrrelse, hvorfor vi nu er i gang med at opruste os rent fagligt til, at vi også har autismespektrum som speciale. Dermed vil vi uden problemer kunne modtage borgere med denne form for forstyrrelse som hovedproblematik,« lyder det fra Carsten Bredahl, der er direktør i DSI Hedehuset.

Udover at DSI Hedehuset udvider på sit botilbudsområde, har man også udvidet på udvalget af dagtilbud for voksne. I dag tilbyder institutionen således STU, arbejdsevneafklaring samt samvær, aktivitet og beskæftigelse for voksne borgere i stedets egne botilbud, men også borgere som fra kommunen er visiteret til et tilbud i Harlekin Dagbeskæftigelse, der hører til DSI Hedehuset.

DSI Hedehuset bygger på Fælledvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce