Den evige vikar overgår Mette Frederiksens stemmetal

Per Husted har i løbet af sin tid som 1. suppleant været indkaldt til Folketinget som vikar 11 gange, vist nok danmarksrekord. Foto: Annelene Petersen

Den evige vikar overgår Mette Frederiksens stemmetal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alligevel lykkedes det ikke Per Husted at erobre det ekstra mandat, Socialdemokratiet vandt i Nordjylland. Også Venstre og Konservative fik et ekstra sæde i Folketinget.

Mariagerfjord: Siden han stillede op til folketingsvalget første gang i 2007, er det ikke lykkedes socialdemokraten Per Husted at opnå valg til Folketinget. Hver gang har han kun lige nøjagtigt fået stemmer nok til at blive sit partis 1. suppleant.

Alligevel er det over årene lykkedes danmarksrekordholderen i indskiftninger at tilbringe tre et halvt år i magtens centrum på Christiansborg.

Nu viser optællingen af personlige stemmer i Nordjylland, at Husted igen står og mangler de sidste, nødvendige stemmer for at opnå et mandat til Folketinget.

Godt nok viser optællingen af de personlige stemmetal, at Per Husted har overgået selveste den socialdemokratiske statsministerkandidat i Mariagerfjordkredsen, hvor han stiller op, men det rækker ikke i det store regnestykke.

Per Husted har fået 2.997 personlige stemmer, mens Mette Frederiksen som nummer to har fået 2.926 stemmer.

Sidste gang stemte 3.934 vælgere på Per Husted, der må se i øjnene, at Mette Frederiksen har gjort indhug i hans personlige stemmer, hvilket betyder, at han bliver ottende bedst placerede socialdemokrat i Nordjylland. En enkelt placering fra en billet til det forjættede land. For fjerde gang i træk.

De seks nuværende nordjyske medlemmer af Folketinget bliver alle genvalgt, mens det syvende nyvundne mandat går til den nye pige i klassen, nemlig Mette Frederiksen, som før valget skiftede sin gamle Ballerup-kreds ud med en kreds i fødebyen Aalborg.

Per Husted er afklaret med, at stemmerne heller ikke denne gang rakte til en plads på Christiansborg.

- Jeg kender vilkårene. Mariagerfjord er en lille kreds, og det er svært at blive valgt. Men partiet har fået et flot valg i Mariagerfjord, og en del af målet er at bidrage til det. Og jeg er meget stolt af de personlige stemmetal, jeg har opnået, siger Per Husted.

Om han stiller op igen til endnu et folketingsvalg, har han ikke besluttet sig for.

- Det er noget, vi skal drøfte når vi mødes i kredsbestyrelsen. Findes der en bedre kandidat, der kan trække flere stemmer, så skal der måske ske noget nyt.

- Jeg kender vilkårene. Mariagerfjord er en lille kreds, og det er svært at blive valgt. Men partiet har fået et flot valg i Mariagerfjord, og en del af målet er at bidrage til det.
Per Husted, socialdemokratisk kandidat
Per Husteds stemmetal
2019: 2.9972015: 3.934

2011: 3.911

2007: 2.383

Parti blev halveret

I Mariagerfjordkredsen får Socialdemokratiet 33,9 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 4,5 procent. Samlet set er socialdemokraterne gået frem med 3,9 procent, hvilket udløser et ekstra mandat.

Også Venstre har sikret sig et ekstra mandat, idet partiet har opnået 26,8 procent af stemmerne, en fremgang på 3,6 procent. Konservative har ligeledes erobret et ekstra mandat. Det skyldes en fremgang på 2,2 procent til 4,9.

Dansk Folkeparti er ramt af samme kranke skæbne, som er overgået partiet på landsplan.

DF er blevet halveret fra fire til to mandater, og Liberal Alliance har mistet sit ene. Det betyder, at partiets politiske ordfører Christina Egelund må forlade Folketinget i selskab med blandt andre partileder Anders Samuelsen og den tidligere olympiske kuglestøder, Joachim B. Olsen.

Top fem i Mariagerfjord-kredsen
1. Per Husted (S) 2.997 stemmer2. Mette Frederiksen (S) 2.926 stemmer3. Anne Honoré Østergaard (V) 1.614 stemmer4. Preben Bang Henriksen (V) 890 stemmer5. Karsten Lauritzen (V) 773 stemmer

Den evige vikar overgår Mette Frederiksens stemmetal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce