Efter alternativ sviptur: Konservative henter tidligere frontfigur hjem

I 2016 skiftede Christian Johnson Det Konservative Folkeparti ud med Alternativet, som han stillede op for ved det seneste kommunalvalg i 2017. Men nu er hobrogenseren tilbage i den konservative varme, idet han for nylig blev valgt ind i partiets lokalbestyrelse i Mariagerfjord. På billedet ses fra venstre: Jens-Henrik Kirk, Christian Johnson samt formand for Det Konservative Folkeparti i Mariagerfjord, Karsten Elkjær. Privatfoto

Efter alternativ sviptur: Konservative henter tidligere frontfigur hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere byråds- og regionsrådskandidat i Mariagerfjord Christian Johnson skifter for anden gang på godt to år parti. Nu har han sat sig for at hjælpe det Konservative Folkeparti i Mariagerfjord ind på Christiansborg.

Mariagerfjord: Det blev modtaget med stor overraskelse og undren, da den tidligere byråds- og regionsrådskandidat Christian Johnson i november 2016 offentliggjorde, at han efter omkring 15 års aktiv tilværelse i Det Konservative Folkeparti havde meldt sig ind i Alternativet.

"Et voldsomt spring til venstre", kaldte nogle det, mens andre målløst bare måtte konstatere, at dén havde de ikke set komme.

Og dét var der måske en årsag til. For efter to år og tre måneders selvvalgt fravær er Christian Johnson vendt tilbage til Konservatives lokalbestyrelse i Mariagerfjord. Det fortæller han selv i et opslag på Facebook.

- Det er med stor glæde, at jeg igen er med i det vigtige konservative arbejde i Mariagerfjord. Min lille afstikker til Alternativet har været både spændende og lærerig, men jeg er super glad for at være hjemme igen, skriver han.

Jeg kan godt forstå, hvis nogle af de konservative vælgere er skuffede over, at jeg først skiftede Konservative ud med Alternativet og nu er vendt tilbage igen. Jeg kan godt forstå, hvis de som følge af det føler sig fristet til at sætte spørgsmålstegn ved, om jeg nu også er rigtig konservativ.
Christian Johnson, nyvalgt bestyrelsesmedlem

Et politisk fejlmatch

Christian Johnson fortæller selv til Randers Amtsavis, at det efterhånden er et års tid siden, at han meldte sig ud af Alternativet og dermed sagde farvel til den lysegrønne partifarve på sit visitkort.

Den beslutning var der to årsager til. Den ene var, at Alternativet trods sit fokus på blandt andet ældre og udsatte, den offentlige sektor samt miljøet viste sig ikke at være det perfekte match, som Christian Johnson ellers havde håbet på.

- Der er helt sikkert nogle gode ting i Alternativet, som jeg kan tage med tilbage til Det Konservative Folkeparti. Men jeg må også erkende, at der var mange ting, vi ikke var helt enige om, siger han uden at uddybe yderligere.

Kirk blev udslagsgivende

Den anden grund til afskeden med Alternativet var, at der var kommet en profil ind i Det Konservative Folkeparti, som ikke bare lod til at have gode idéer - men også stor slagkraft.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at en stor del af grunden til, at jeg nu er tilbage i Det Konservative Folkeparti, er Jens-Henrik Kirk, fastslår Christian Johnson, inden han fortsætter:

- Jens-Henrik er en sympatisk mand, og jeg synes, at han har formået at gøre nogle gode ting og sætte et aftryk i Mariagerfjord Byråd, selvom han sidder der som eneste konservative byrådsmedlem. Og jeg vil gerne være med til at arbejde for, at han også kommer ind på Christiansborg, siger Christian Johnson med henvisning til Kirks kandidatur til det kommende folketingsvalg.

Tilliden har fået et knæk

Indtil videre er Christian Johnson ikke blevet tildelt definerede opgaver i den konservative lokalforenings bestyrelsesarbejde. Men at den kommende fremtid skulle byde på en plads i front, som kandidat ved kommunalvalget i 2021, anser hovedpersonen selv ikke som værende realistisk.

- Nu har jeg talt ældrepleje, den offentlige sektor og miljø i valgperioder uden at blive valgt ind. Og så længe det ikke er noget, der interesserer folk mellem valgene, så kan det være lige meget. Så er det bedre for mig at prøve at påvirke tingene fra kulissen, mens andre og yngre kræfter kan komme frem i lyset, siger han.

En anden årsager til, at det som udgangspunkt er en rolle i baggrunden, Christian Johnson stiler efter, skal desuden findes i det faktum, at der, uanset hvordan man vender og drejer det, er et ret stort politisk spring mellem Det Konservative Folkeparti og Alternativet.

Og det ved han godt selv.

- Jeg kan godt forstå, hvis nogle af de konservative vælgere er skuffede over, at jeg først skiftede Konservative ud med Alternativet og nu er vendt tilbage igen. Jeg kan godt forstå, hvis de som følge af det føler sig fristet til at sætte spørgsmålstegn ved, om jeg nu også er rigtig konservativ. Men den tillid må jeg jo prøve at se, om jeg kan genoprette på længere sigt, for jeg står jo for nøjagtig de samme ting, som jeg altid har gjort, siger Christian Johnson.

Han vil derfor heller ikke afvise, at man på et tidspunkt i fremtiden igen vil kunne se hans navn på en opstillingsliste for at trække stemmer til Det Konservative Folkeparti.

Efter alternativ sviptur: Konservative henter tidligere frontfigur hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce