Et eventyrligt cykelliv

Lars »The Longrider« Nielsen har foreløbig cyklet, hvad der svarer til fire gange rundt om jorden på sine cykelture rundt om i verden. Og han har ingen planer om at stoppe med cyklingen de næste 15 år. Foto: Pia Pagaard Møller Madsen.

Et eventyrligt cykelliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars »The Longrider« Nielsen kan slet ikke forestille sig et liv uden cykling.

Der findes snart ikke de steder, hvor Lars »The Longrider« Nielsen og hans cykel ikke har været.

Lars »The Longrider« Nielsen sammen med sin cykelmakker og kæreste Karen Hansen ved Goslar, Harzen i 2014. Privatfoto.
Lars »The Longrider« Nielsen sammen med sin cykelmakker og kæreste Karen Hansen ved Goslar, Harzen i 2014. Privatfoto.

Siden den snart 60-årige turcyklist fik smag for langdistancelivet på jernhest tilbage i 1980 har han tilbagelagt 800.000 kilometer. Heraf er de 158.400 kilometer blevet tilbagelagt på klodens landeveje i forbindelse med Lars Nielsens turcyklinger. Han har cyklet fra Tierra del Fuego på den sydlige spids af Sydamerika til Alaska. Han har cyklet om kap med bushbrandene i Australien. Han kender kystvejene i Californien som sin egen bukselomme og er blevet jagtet af både ulve og bjørne i Nordamerika.

Og Lars Nielsen elsker det.

»Når man rejser rundt i verden på cykel bliver oplevelsen så meget rigere. Man kan høre fuglene synge og fornemme, hvordan lugtene ændrer sig, når man bevæger sig gennem landskaberne. Jeg synes, det er befriende, at jeg bare kan cykle af sted og så finde et sted på min vej, hvor jeg kan få et måltid mad og en seng at sove i, når dagen er ved at være omme,« fortæller han.

Men livet på cykel er ikke bare smukt. Det kan også være farligt.

I 2002 blev Lars Nielsen mejet ned bagfra af en Landrover på en af sine cykelture i England. Det kostede ham en brækket ryg, fem uger på diverse hospitaler og næsten fire måneder med korset. Pludselig var en rollator og et par krykker en fast bestanddel i den dengang 47-årige mands dagligdag, og cykling var mere end almindeligt uden for rækkevidde.

Men Lars Nielsen havde alle intentioner om at komme tilbage på jernhesten. Og det kom han.

18 måneder efter den ulykke, der lige så godt kunne have lammet ham, cyklede Lars Nielsen til det hospital i Taunton i det sydlige England, hvor han halvandet år tidligere var blevet behandlet.

»Da jeg kom til bevidsthed dagen efter ulykken, lovede jeg lægen, at jeg ville komme tilbage og hilse på, når jeg var tilbage på cyklen. Og jeg holder, hvad jeg lover. Men han blev mildest talt overrasket, da jeg dukkede op på hospitalet på cykel allerede halvandet år senere,« griner Lars Nielsen.

Lars Nielsen har altid cyklet rundt i verden på egen hånd. Men det ændrede sig, da han sidste år fik selskab af sin cykelmakker og kæreste, 62-årige Karen Hansen.

Med selskabet følger en række kompromisser. Tidligere tog Lars Nielsen eksempelvis det første og bedste hotel, han stødte på, når han blev træt. Men nu hvor de er to, insisterer hans makker på, at de går efter de steder, hvor det ikke koster for meget at overnatte. Og sådan er det til en vis grænse blevet.

»Hun ved godt, at hvis jeg er helt stille, når hun foreslår, at vi cykler videre til det næste sted nogle få kilometer længere fremme, så er det fordi jeg er helt færdig. Og så kan hun lige så godt holde alle sine gode ideer for sig selv,« afslører han med et skævt smil.

Lars Nielsen har på intet tidspunkt fortrudt at have fået selskab på verdens landevejene. For selv om der er en del mere vægt på cyklen, når han nu også skal slæbe sin knap så erfarne cykelmakkers bagage, og selv om han ikke får den samme oplevelse af at være ét med naturen, så opvejes det af det faktum, at han nu har nogen at dele alle sine oplevelser med.

»Der er ingen tvivl om, at jeg har nydt at cykle rundt i verden på egen hånd, Men det kan godt blive lidt ensomt i længden, når der ikke er andre end sig selv at tale med. Nu har jeg Karen med rundt i verden, og det er virkelig en fornøjelse at kunne dele det hele med hende,« siger Lars Nielsen.

I næste måned bliver Lars Nielsen 60 år og i den anledning tager han og Karen Hansen på tur til Los Angeles og Hawaii. Hvor meget de kommer til at cykle på turen afhænger af vejret, men oplevelsen den deler de.

Et eventyrligt cykelliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce