Fest hos HHX i Mariagerfjord: Danmarksmestre i at løfte eleverne

HHX på Tradium Mariagerfjord er Danmarksmestre, når det gælder om at løfte eleverne. Det stærke sammenhold spiller en stor rolle og forrige fredag blev det dyrket ved en storslået gallafest. Foto: PR

Fest hos HHX i Mariagerfjord: Danmarksmestre i at løfte eleverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det stærke sammenhold spiller en stor rolle og i fredags blev det dyrket ved en storslået gallafest.

Hobro: På HHX på Tradium Mariagerfjord bliver eleverne løftet mærkbart og ligger på en delt førsteplads sammenlignet med alle danske gymnasier.

Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at HHX løfter eleverne signifikant. Det gælder både målt på eksamenssnit og i fem specifikke fag.

På handelsgymnasiet går man meget op i elevernes trivsel og sammenhold, samtidig med at eleverne kan få talentforløb, ekstra A-niveaufag og studieture til udlandet.

Løfteevne

Sammenlignet med resten af landets gymnasier ligger Tradium Mariagerfjord på en delt førsteplads på den såkaldte løfteevne.

Det er en analyse, der viser, hvor gode gymnasierne er til at løfte eleverne fagligt.

Dette kan man ikke undersøge blot ved at se på simple karaktergennemsnit, da det i høj grad afhænger af, hvilke elever der optages på hvert gymnasium.

Derfor udregnes i stedet en løfteevne, hvor der tages højde for elevernes faglige og sociale baggrund.

Glad rektor

Rektor Anette Skovlykke Nielsen er naturligvis glad for resultatet.

- Jeg er rigtig stolt af vores elever og den måde, de har udviklet sig på. Jeg tror, det både skyldes undervisernes evne til at se den enkelte elev og alle de potentialer, de hver især rummer, og at vi arbejder meget med, at alle er en del af stærkt socialt fællesskab, siger Anette Skovlykke Nielsen

Hun er klar over, at resultatet kan være udtryk for et godt år, hvor tilfældighederne har spillet ind. Men hun tror ikke, at det er et tilfældet.

- I fjor havde vores elever landets tredje højeste gennemsnit blandt handelsgymnasierne. Det viser, at vores måde at undervise på virker.

Mange sociale arrangementer

At gå på HHX handler ikke kun om at sidde med næsen i bøgerne. Hele året rundt er der sociale arrangementer, og forrige fredag var eleverne klædt i prompt og pragt ved den årlige gallafest.

Første søndag i februar mødte eleverne ind for at se Superbowl sammen.

Eleverne er også på studieture til udlandet hvert år, og har muligheden for at tage seks fag på A-niveau.

Fest hos HHX i Mariagerfjord: Danmarksmestre i at løfte eleverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce