Fire måneder efter drab: Nu lægger efterforskerne sidste hånd på sagen

Efter fundet af et kvindelig i en garage ved adressen Nørregade 10 i Hadsund, arbejdede politiets teknikere intenst på stedet i flere dage for at sikre alle spor i sagen. Foto: Alarm112midtjylland.dk/Ritzau Scanpix

Fire måneder efter drab: Nu lægger efterforskerne sidste hånd på sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sektionsleder for personfarlig kriminalitet, Henrik Staal, fra Nordjyllands Politi forventer, at efterforskerne på den drabssag fra Hadsund er klar til at overdrage sagen til anklagemyndigheden inden for den næste måneds tid.

Hadsund: Det er snart fire måneder siden, at en drabssag, hvor en 40-årig kvinde fra Viborg blev dræbt og forsøgt parteret, satte Hadsund på det danske medielandkort. Men nu er Nordjyllands Politi efterhånden ved at være færdige med sin efterforskning af sagen.

Det fortæller sektionsleder ved personfarlig kriminalitet, Henrik Staal fra Nordjyllands Politi til Randers Amtsavis.

- Vi mangler stadig at få nogle enkelte erklæringer helt på plads. Det kan være kriminaltekniske erklæringer, mentalerklæringer og den slags. Men når det er sket, så laver vi en genafhøring af sigtede, og derefter er vores forventning, at vi er klar til at overdrage sagen til juristerne, siger han.

Ny afhøring er alfa omega

Siden den 40-årige kvinde blev fundet dræbt i en garage på Nørregade i Hadsund natten til søndag 11. november, har Nordjyllands Politi været ret sikre på gerningsmandens identitet.

Allerede umiddelbart efter drabet var blevet opdaget, anholdt betjente således en lokal, 28-årig mand, som blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet samme dag.

Den drabssigtede er allerede blevet afhørt flere gange af politiet, men ifølge Henrik Staal er der en helt særlig årsag til, at efterforskerne skal gennemføre endnu en afhøring af den drabssigtede før sagen overdrages til anklagemyndigheden.

- Hvis nu der ligger nogle oplysninger i den enkelte erklæring, som vi ikke har fået foreholdt i tidligere afhøringer af sigtede, så er vi jo nødt til at foreholde ham de nye oplysninger og se, om de passer sammen med det, han tidligere har fortalt. På den måde undgår vi at stå med ubesvarede spørgsmål, siger sektionslederen.

Først når Henrik Staal og hans kolleger overlader sagens akter til politiets jurister, vil anklagemyndigheden påbegynde arbejdet med at få lavet anklageskrift og få rejst tiltale mod den. Det forventes at komme til at ske i løbet af den næste måneds tid.

Fire måneder efter drab: Nu lægger efterforskerne sidste hånd på sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce