Foreningsrådet savner kandidater for de selvorganiserede

Formand for kultur- og fritidsudvalget i Mariagerfjord Kommune, Jane Grøn (S), savner kandidater til en plads i foreningsrådet, som skal udfyldes af en repræsentant for dem, der selv organiserer deres fritidsaktiviteter. Privatfoto

Foreningsrådet savner kandidater for de selvorganiserede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag i denne uge er der valg til foreningsrådet i Mariagerfjord Kommune. Men der mangler stadig en kandidat på listen, der kan repræsentere de borgere, der selv klarer deres fritidsaktiviteter.

Mariagerfjord: Valget til foreningsrådet i Mariagerfjord står for døren. Men mens det nok skal lykkedes skaffe kandidater fra foreninger og aftenskoler, ser det anderledes vanskeligt ud, når det gælder dem, der selv klarer deres fritidsaktiviteter.

Sådan lyder meldingen fra formand for Mariagerfjord Kommunes kultur- og fritidsudvalg Jane Grøn (S), der håber, at de selvorganiserede bliver repræsenteret i foreningsrådet.

I rådet er der plads til en repræsentant for de såkaldte selvorganiserede. Men mens Mariagerfjord Kommune sagtens kan komme i kontakt med foreningerne, er det anderledes svært at nå ud til dem, der selv organiserer deres fritidsaktiviteter. De får nemlig ikke tilskud, og kommunen ved derfor heller ikke, hvem de er.

- Lige nu ser der ikke ud til at være en kandidat til pladsen, og det vil være en stort tab for alle parter, hvis der ikke bliver valgt en repræsentant for de mange, der selv organiserer deres fritidsaktiviteter. Det er nemlig også vigtigt, at deres stemme bliver hørt, mener Jane Grøn.

En vigtig partner

Foreningsrådet består af to politikere og 11 repræsentanter for foreningslivet. Rådet har høringsret ved alle kommunale beslutninger, der vedrører kommunens foreninger. Desuden er varetager foreningsrådet udviklings- og talentpuljen og sætter gang i projekter som skal udvikle foreningerne.

- For os politikere er foreningsrådet en vigtig sparringspartner, når det drejer sig om at få belyst, hvad vores beslutninger betyder for de frivillige. Det har stor værdi, fordi vi træffer bedre beslutninger, når vi tager dialogen med foreningsrådet. Her savner vi holdninger og ideer fra dem, der er aktive udenfor foreningerne, siger Jane Grøn.

Valget finder sted torsdag 6. december på rådhuset i Mariager, og alle foreninger og aftenskoler kan stemme ved valget. Sidste frist for at tilmelde sig valget er 6. december klokken 12.

Foreningsrådet savner kandidater for de selvorganiserede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce