Fremgang i sparekasse efter bank-overtagelse

Adm. direktør Vagn Hansen fra Sparekassen Vendsyssel med hovedsæde i Vrå kan glæde sig over et rekord-resultat på regnskabet for 2018, efter at sparekassen overtog Østjydsk Bank A/S. Foto: Sparekassen Vendsyssel

Fremgang i sparekasse efter bank-overtagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparekassen Vendsyssel fik i 2018 den bedste bundlinje nogensinde

Mariager: Sparekassen Vendsyssel kom ud af 2018 med et rekordstort overskud på 434 millioner kroner før skat og 354 millioner kroner efter skat. Medvirkende til rekord-resultatet har været Sparekassens overtagelse af Østjydsk Bank A/S i Mariager.

Årsagen til fremgangen er især overtagelsen af den tidligere Østjydsk Bank A/S, som har medført en engangsindtægt (badwill) på 140 millioner kroner, men også en belastning i form af engangsomkostninger til blandt andet udtrædelse af Bankdata. - En væsentlig årsag til det gode resultat er en fortsat positiv udvikling i antallet af nye kunder og i det antal forretninger, som kunderne ønsker at gøre med sparekassen. Det samlede kundeantal har således, med 13.500 fra tidligere Østjydsk Bank A/S og 3.400 andre nye kunder, rundet 131.000 kunder i 2018. Mere end 30 procent af det samlede antal kunder har valgt at være garanter i Sparekassen Vendsyssel. Det opfatter vi som en stor tillidserklæring, og vi vil gøre os umage for at leve op til tilliden, udtaler Vagn Hansen, administrerende direktør i Sparekassen Vendsyssel. Sparekassens indtægter kommer primært fra henholdsvis rente- og gebyrindtægter, der samlet er steget med næsten 120 mio. kr. til 967 mio. kr., og måske 2019 bliver året, hvor de runder 1 milliard.

I Sparekassen Vendsyssel lyder missionen blandt andet:

- Vores kunder skal hos os finde en optimal løsning på deres samlede finansielle behov, herunder også konkurrencedygtige løsninger og produkter inden for realkredit, forsikring, pension og investering.

Efter Vagn Hansens opfattelse ser det ud, som om man lykkes med missionen:

- Renteindtægterne hænger sammen med sparekassens samlede udlån, og de har udvist en flot stigning til nu at være tæt på 13 mia. kr., hvilket er en stigning på over 20 procent i forhold til 2017. De knap 9 procent stammer fra den almindelige kontrollerede vækst i forretningen, og resten stammer fra en vellykket overtagelse og integration af tidligere Østjydsk Bank A/S.

Også gebyrindtægterne er steget markant fra 332 mio. kr. i 2017 til 365 mio. kr. i 2018. Det er primært et udtryk for det meget høje aktivitetsniveau, der er i samspillet mellem kunderne og sparekassens medarbejdere, så det ser ud som om strategien lykkes, forklarer Vagn Hansen.

Fremgang i sparekasse efter bank-overtagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce