Harlekin-brugere har fået 600 m2 at boltre sig på

Afdelingsleder Brian Møller Madsen fra Fonden Hedehuset fortæller borgmester i Mariagerfjord Kommune Mogens Jespersen (V) om noget af det arbejde brugerne hos Harlekin Job Mariagerfjord udfører. På billedet er også Kathrine Nørgaard og Svend Erik Sørensen (th), der begge er brugere at tilbuddet. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Harlekin-brugere har fået 600 m2 at boltre sig på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fonden Hedehuset fejrer i disse dage, at det socialpædagogiske opholdssted har flyttet sine brugerværksteder til nye og meget større lokaler på Havnevej 2 i Mariager. Derfor er der åbent hus i lokalerne til og med fredag.

Mariager: Der var dømt feststemning, da Harlekin Job Mariagerfjord onsdag formiddag åbnede dørene for tre dage med åbent hus i sine nye og udvidede lokaler på Havnevej i Mariager.

Stedets brugere og medarbejdere har med indflytningen i de nye lokaler fået knap 600 kvadratmeter ekstra at boltre sig på. Og det har længe været tiltrængt, forklarer 23-årige Kathrine Nørgaard, som i de seneste tre års tid har været tilknyttet Harlekin Job Mariagerfjord, der er en del af Fonden Hedehuset.

- Det er rigtig dejligt, at vi har fået flyttet værkstederne herover. Oppe i de andre lokaler (på Rosengade, red.) var der næsten ingen plads, men det er der her, så nu kan vi virkelig udfolde os kreativt, siger hun.

- I første omgang er det den yngre del af de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, vi har rettet vores tilbud imod. Det er en rigtig stor målgruppe, som i forlængelse af kontanthjælpsreformen er blevet parkeret, hvis man kan sige det sådan.
Carsten Bredahl, direktør
Om Fonden Hedehuset
Fonden Hedehuset er en socialøkonomisk virksomhed, som i de seneste 33 år har drevet forskellige sociale dag- og døgntilbud for udsatte børn, unge og voksne fra sine matrikler i Mariager og omegn.Harlekin Job Mariagerfjord er en del af Fonden Hedehuset. Tilbuddet fokuserer - med individuelle, håndholdte indsatser - på at hjælpe aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere ind på arbejdsmarkedet.

Desuden driver Fonden Hedehuset blandt andet Harlekin Butik og Café på Rosengade 9 i Mariager. Her åbner snart en lille sandwichshop, hvor der bliver mulighed for at købe lækre, hjemmelavede og økologiske sandwich, som Fonden Hedehusets brugere har været med til at lave.
23-årige Kathrine Nørgaard glæder sig over, at hun og de øvrige brugere af Hedehusets værksteder har fået meget mere plads at udfolde sig på. Her er hun med det Charlie Chaplin-bord, hun er i gang med at kreere. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
23-årige Kathrine Nørgaard glæder sig over, at hun og de øvrige brugere af Hedehusets værksteder har fået meget mere plads at udfolde sig på. Her er hun med det Charlie Chaplin-bord, hun er i gang med at kreere. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Sigter efter en stor målgruppe

Kathrine Nørgaard er en af de cirka 15 brugere, der i øjeblikket er tilknyttet et af de mange forskellige værksteder, som tilbydes i Harlekin Job Mariagerfjord.

Men Hedehusets ledelse håber, at man med flytningen til de større faciliteter inden længe vil kunne have op mod 40 aktivitetsparate unge tilknyttet stedet.

- I første omgang er det den yngre del af de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, vi har rettet vores tilbud imod. Det er en rigtig stor målgruppe, som i forlængelse af kontanthjælpsreformen er blevet parkeret, hvis man kan sige det sådan. Der er i hvert fald en hel del, som kommunen ikke når i mål med. Og dem vil vi gerne prøve at hjælpe, siger Carsten Bredahl, der er direktør i Fonden Hedehuset.

Tilbuddet i Harlekin Job Mariagerfjord er derfor bygget op som et intensivt 13 ugers forløb, hvor medarbejderne blandt andet hjælper brugerne med at søge job, med at finde praktikpladser og ikke mindst med at få en større forståelse for deres eget helbred og velvære.

- Det har vist sig, at de ting faktisk har rigtig stor betydning for de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtageres måde at mestre hverdagen på, siger Carsten Bredahl om tilbuddet, som betinges af en visitering fra jobcentret.

Brugerne fra Harlekin Job Mariagerfjord havde sørget for at finde en gylden tråd, som borgmester Mogens Jespersen kunne klippe over, ved indvielsen af tilbuddets nye lokaler. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Brugerne fra Harlekin Job Mariagerfjord havde sørget for at finde en gylden tråd, som borgmester Mogens Jespersen kunne klippe over, ved indvielsen af tilbuddets nye lokaler. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

En hyldest til Charlie Chaplin

Et af nøgleordene i Harlekin Job Mariagerfjords aktiviteter er genbrug. Derfor tager brugerne gerne ud i genbrugsbutikker, hvor de finder gamle møbler, som kan sættes i stand ved hjælp af decoupage eller lignende.

I tre uger har Kathrine Nørgaard eksempelvis arbejdet på et lille kvadratisk bord, som skal være en hyldest til skuespilleren Charlie Chaplin. Hun har derfor fundet en række udklip fra diverse tegneserier samt nogle sort/hvid-billeder fra nettet, som hun er i fuld gang med at klistre på bordets overflade.

- Jeg er ikke helt færdig med det endnu. Der er stadig nogle ting, der mangler at blive sat fast på det, siger hun.

Tanken med Harlekin Job Mariagerfjords nye lokaler er, at de skal være åbne, så folk kan komme og se, hvad brugerne går og bruger deres tid på.

Desuden vil man på fast basis arrangere udsalgsdage, hvor brugerne i udvidet grad kan få mulighed for at vise deres kreationer frem og ikke mindst sælge dem til interesserede købere.

- Det handler om at finde nogle små opgaver, som ikke er for uoverskuelige, men som stadigvæk giver mening. I vores værksteder bliver der rent faktisk produceret noget, som skal omsættes og sælges i vores butik i Rosengade, siger Carsten Bredahl.

En del af de kreationer, som brugerne af Harlekin Job Mariagerfjord laver i deres dagligdag, kan ses og købes i Butik & Café Harlekin i Rosengade 9. Her vil der også snart kunne købes friske, hjemmelavede sandwiches.  Foto: Pia Pagaard M. Madsen
En del af de kreationer, som brugerne af Harlekin Job Mariagerfjord laver i deres dagligdag, kan ses og købes i Butik & Café Harlekin i Rosengade 9. Her vil der også snart kunne købes friske, hjemmelavede sandwiches. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Harlekin-brugere har fået 600 m2 at boltre sig på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce