Højere spildevandstakst i Mariagerfjord Vand


Højere spildevandstakst i Mariagerfjord Vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den ekstraordinære stigning af spildevandstaksten skyldes, at det er blevet betydeligt dyrere at renovere kloakker.

Mariagerfjord: Mariagerfjord Vand A/S har pr. 1 januar 2018 reguleret priserne med det statslige pristal for forsyningsområdet på 1,91 pct. Derudover er spildevandstaksten hævet med yderligere 4,25 kr. pr. kubikmeter plus moms.

Den ekstraordinære stigning af spildevandstaksten skyldes, at det er blevet betydeligt dyrere at renovere kloakker, end det var forudsat, da Mariagerfjord Vand A/S blev dannet kort efter kommunesammenlægningen i 2007.

I 2007 besluttede byrådet i Mariagerfjord Kommune, at renset spildevand skulle væk fra Mariager Fjord og i stedet direkte ud i Kattegat for at forbedre vandkvaliteten i Mariager Fjord. Byrådet besluttede også, at taksten for afledning af spildevand kun måtte stige med det statslige pristal, mens omlægningen af renseanlægsstrukturen blev gennemført. Anlægsomkostninger udover det, spildevandstaksten dækkede, skulle lånefinansieres. Midt på året i 2017 blev Mariagerfjord Vand A/S færdig med omlægning af renseanlægsstrukturen, så der ikke længere udledes renset spildevand til Mariager Fjord fra offentlige renseanlæg.

Det rensede spildevand, der udledes ca. fire kilometer ud i Kattegat fra det nye Mariagerfjord Renseanlæg, bliver renset ca. 50 pct. bedre end det, der blev ledt ud i Mariager Fjord tidligere. Samtidig er nettoomkostningen til rensning af spildevandet inklusive renter og bidrag mindre end den tidligere udgift til rensning. Derfor har stigningen i spildevandstaksten intet at gøre med investeringen i ny renseanlægsstruktur, tværtimod skulle stigningen sandsynligvis have været højere, hvis ikke den var blevet gennemført.

Højere spildevandstakst i Mariagerfjord Vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce