Jespersen: Jeg tager gerne titlen på min kappe igen

Mogens Jespersen har stået i spidsen for Mariagerfjord Kommune i de seneste fire år. I den tid har den 61-årige Hadsund-politikers mantra været "sikker drift", og sådan vil det fortsætte med at være, i fald han bliver genvalgt som borgmester, fastslår han. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Jespersen: Jeg tager gerne titlen på min kappe igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De seneste fire år har budt på gode tiltag i alle større byer i Mariagerfjord. Men nuværende borgmester Mogens Jespersen (V) er langt fra færdig med at lave tiltag, der kan gavne borgerne i Mariagerfjord Kommune. Derfor krydser han fingre for et genvalg i aften.

Hadsund: Det er nu, det gælder. Fire år er gået, og derfor er det på ny blevet tid til, at borgerne i Mariagerfjord Kommune skal sætte et kryds og dermed give deres besyv med i beslutningen om, hvem der skal sidde med det overordnede ansvar indtil 31. december 2021.

Det seneste kommunalvalg i 2013 endte med, at blå blok for første gang i Mariagerfjord Kommunes eksistens sikrede sig i alt 15 mandater i byrådet. Herefter besluttede de tre flertalspartier - Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance - at udråbe Venstre-manden og den hidtidige viceborgmester Mogens Jespersen til ny borgmester i fjordkommunen.

Men selv om den nu 61-årige politiker på forhånd var fuld bevidst om, hvad det indebærer at være borgmester, så erkender Mogens Jespersen alligevel, at det krævede en vis grad af tilvænning at indtage borgmesterstolen.

- I starten af perioden havde jeg lidt svært ved at vænne mig til, at jeg altid er på arbejde. Det er ligegyldigt, om jeg er på mit kontor, sidder i et møde, går på gaden eller holder ferie, så ser folk mig som borgmester. Den kasket kan jeg ikke tage af, siger Mogens Jespersen og fortæller, at der faktisk næsten gik et par år, før han kunne forlige sig med at blive tiltalt som "borgmester".

- Når folk i starten spurgte, hvad jeg lavede til daglig, fortalte jeg, at jeg var offentlig ansat. På en eller anden måde var jeg flov over at skulle sige, at jeg var borgmester. Men i dag tager jeg gerne titlen på min kappe, siger hovedpersonen med et stort grin.

Når folk i starten spurgte, hvad jeg lavede til daglig, fortalte jeg, at jeg var offentlig ansat. På en eller anden måde var jeg flov over at skulle sige, at jeg var borgmester. Men i dag tager jeg gerne titlen på min kappe.
Mogens Jespersen (V), borgmesterkandidat i Mariagerfjord

Forbindelsen mellem nord og syd

Randers Amtsavis' udsendte møder Venstres borgmesterkandidat til kommunalvalget i Mariagerfjord på havnearealet i Hadsund.

Stedet har Mogens Jespersen valgt, fordi broen og havnen i Hadsund er noget af det, der efter hans mening kendetegner hans hjemby på bedste vis.

- Hadsundbroen er jo det sted, der skaber en østlig forbindelse mellem Mariagerfjord Kommunes nordlige og sydlige del. Og når vejret er som i dag, er det jo helt perfekt. Så burde enhver næsten finde en undskyldning for at tage et smut herned og nyde det, siger Mogens Jespersen, der ellers ikke har haft meget tid til at nyde noget som helst i de seneste uger.

Ligesom de 92 øvrige kandidater til det kommende byråd i Mariagerfjord har han nemlig faret rundt for at fortælle, hvorfor vælgerne bør lade ham blive på den post, han har bestredet de seneste fire år.

- Noget af det, jeg kan lide ved at være borgmester, er, at jeg får lov at være med i alting, at jeg får mulighed for at præge tingene og presse på for at få dem gennemført. Og jeg synes, vi har sat gang i rigtig, rigtig mange ting i løbet af de seneste fire år, siger Mogens Jespersen.

Projekter i alle hovedbyer

Blandt projekterne, der er blevet iværksat i løbet af den seneste byrådsperiode, er kanalprojektet ved Hadsund Havn.

Herudover har kommunen opkøbt de dele af Mariagers havneområde, som man ikke ejede i forvejen, og påbegyndt et stort projekt, der skal gøre området et attraktivt sted at være. I Øster Hurup er man i øjeblikket ved at lave hele midtbyen og tilgangen til havneområdet om. Og i Arden bygges der næsten en ny skole til 42 millioner kroner, ligesom man har lavet en udstykning til 40 millioner kroner.

- Når man kigger på det, er vi faktisk i gang overalt, og det er hele byrådets fortjeneste. Jeg synes, at de sidste fire år har båret præg af, at vi alle 29 sætter kommunens ve og vel højere end vores egne personlige interesser. Faktisk er det kun lige i de her sidste tre måneder frem mod kommunalvalget, at vi har drillet hinanden lidt, siger Mogens Jespersen.

Arbejdspladser er alfa omega

Hvad angår fremtiden for Mariagerfjord, mener Mogens Jespersen, at den absolut vigtigste opgave handler om bevarelsen og udvidelsen af arbejdspladser.

- Hele kommunens eksistens betinger sig jo af, at vi kan få nogle skattekroner ind. Hvis vi kan bevare eller ligefrem udbygge antallet af arbejdspladser, så vil folk i højere grad flytte hertil, og så stiger skatteindtægterne. Men hvis arbejdspladsen ikke er her, så stiger risikoen til gengæld også for, at vores borgere finder på at flytte herfra. Det skal vi undgå, lyder det fra Mogens Jespersen, der blandt andet peger på udstykningen af byggegrunde i Arden som et forsøg på at tiltrække flere borgere.

- Hvis vi vil have nye borgere hertil, så kræver det også, at vi har et varieret udbud af ejer- og lejeboliger, som de kan bo i, og byggegrunde, de kan bygge på. Og vi tror virkelig på, at Arden kan blive en vigtig brik i det arbejde, siger han.

Større selvbestemmelse

Udover sikringen af arbejdspladser og tilflyttere vil Mogens Jespersen også gerne være med til at sikre en stadig større borgerinddragelse i forhold til de beslutninger, der sædvanligvis bliver truffet i kommunens byråd.

- Tidligere var det sådan, at når man var valgt til byrådet, så var man valgt, og så måtte borgerne acceptere de beslutninger, der blev truffet på deres vegne. Men i dag er det sådan, at hvis borgere, landsbyer eller lignende har nogle idéer og input til udvikling, så tager vi hellere end gerne ud og tager en snak med dem, siger han.

På samme måde ønsker han sammen med de øvrige medlemmer af Venstre også at overdrage en større del af de kommunale tiltag, der i dag styres centralt, til lokalsamfundene. På den måde får lokalsamfundene mere selvbestemmelse over de penge, som bliver brugt på netop deres tiltag, end det mange steder er tilfældet i dag.

- Vi ser flere steder, at lokalsamfundene får meget mere ud af pengene, end vi som kommune gør, når det er os, der har tøjlerne. Derfor vil jeg arbejde for, at vi får endnu mere af det i den kommende byrådsperiode, siger han.

Nu går ventetiden i gang

Først sent i aften eller i morgen tidlig, når stemmerne fra kommunalvalget er blevet talt op, og de i alt 29 mandater er uddelt, vil det stå klart, om den historie, der gjorde sig gældende i 2013, vil gentage sig.

Hvis ikke det bliver tilfældet, vil Mogens Jespersen være nødt til at afklæde sig selv den borgmesterkappe, som han ellers er blevet så glad for. Og sådan skal det også være, siger han.

- Det er nu engang vilkårene, når man er politiker. Vi ved alle sammen, at det kan stoppe lige så brat, som det startede. Hvis ikke jeg får minimum 15 mandater, så bliver det en anden, der får borgmestertitlen. Men når det er sagt, så håber jeg da, at det falder sådan ud, at jeg kan sætte mig op på borgmesterkontoret i Nordre Kajgade igen efter nytår, siger Mogens Jespersen.

Jespersen: Jeg tager gerne titlen på min kappe igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce