"Julekaos" har haft kaotisk begyndelse

Amatørteatret Fyrkatspillet er i fuld gang med de sidste forberedelser til morgendagens premiere på forestillingen "Julekaos". Foto: Tove Kock

"Julekaos" har haft kaotisk begyndelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amatørteatret Fyrkatspillet havde lørdag. 2. december premiere på den 10. udgave af sit julespil.

Hobro: Dette års juleforestilling fra Amatørteatret Fyrkatspillet er - ligesom det har været tilfældet i hovedparten af de tidligere år - forfattet af Jørgen W. Larsen. Herudover har 25 amatørskuespillere, hvoraf en god håndfuld kommer fra amatørteatrets dramaskole, meldt sig under julespillets faner.

Ja, set udefra skulle man egentlig tro, at der var styr på det hele frem mod spillets premiere.

Men sådan har det altså ikke været.

Jørgen W. Larsen har tildelt forestillingen titlen "julekaos" og noget tyder på, at han med den navngivning har været mistænkelig forudseende i forhold til den optakt, der ellers skulle være gået smurt.

For selvom julekaoset egentlig kun var tiltænkt selve handlingen på de skrå brædder, så må Amatørteatret Fyrkatspillet erkende, at det også har bredt sig til alt det, der på det seneste er foregået bag kulisserne.

Det fortæller foreningens formand Jytte Frederiksen.

- Der har været nogle misforståelser omkring tidspunktet for, hvornår vi kunne rykke ind i den store sal på Hobro Theater. Det har betydet, at vi har mistet noget tid i forhold til opsætning af kulisser og den slags, siger hun ærgerligt.

Fokus har flyttet sig

På grund af misforståelserne fik amatørteateret senere end planlagt adgang til teatersalen, og det bar forberedelserne stort præg af. Ikke mindst for spillets instruktør Dorthe Hansen Carlsen, der for første gang er en del af Amatørteateret Fyrkatspillets set up.

- Det har været et enormt hektisk forløb. Der er rigtig mange ender, der skal bindes, og lige nu tager vi tingene time for time i kampen for at nå at blive færdige til premieren, fortalte hun få dage før premieren.

Men selvom optakten til premieren ganske vist har været frustrerende for spillets instruktør, så går hendes medfølelse først og fremmest de mange frivillige, der er en del af spillet.

- Det er synd for skuespillerne, der har stået klar til at gå på scenen siden i søndags (26. november, red.). Min opgave som instruktør er jo at kæle for den fortælling, som de skal formidle videre til publikum. Men lige nu bruger jeg meget af min tid på afhentning af rekvisitter og andet, som ellers slet ikke burde høre til min opgavebeskrivelse som instruktør, fortalte Dorthe Hansen Carlsen få dage før premieren.

Uanset hvad, venter der publikum en både humoristisk og gribende fortælling, der griber fat i emner som kommunalvalg, kvinders stemmeret og tilkomsten af fremmede borgere.

/PIMA

"Julekaos" har haft kaotisk begyndelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce