Kommunens eget tilbud er billigst

Udbudsrunden om den ortopædkirurgiske paragraf 140-genoptræning i Mariagerfjord Kommune er endt med, at kommunens egne fysioterapeuter har vis sig at være billigere end de øvrige, private aktører, der bød ind på opgaven. Arkivfoto

Kommunens eget tilbud er billigst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mariagerfjord Kommune har ikke fået meget ud af at sende sin paragraf 140-genoptræning i udbud. Det står klart, efter at kommunens egne fysioterapeuter har vundet udbuddet foran en gruppe private leverandører.

Mariagerfjord: Det bliver fremover Mariagerfjord Kommunes egne fysioterapeuter i Sundhed og Træning, der kommer til at stå for den ortopædkirurgiske genoptræning af borgere, der bliver udskrevet fra sygehuset.

Det er resultatet af en udbudsrunde, som Mariagerfjord Kommune har gennemført på området - og altså nu også offentliggjort.

I alt fem leverandører bød på opgaven: Fire privatpraktiserende fysioterapeuter og fjordkommunens egen træningsenhed. Men i sidste ende blev det altså Sundhed og Træning, der gav den billigste pris på opgaven.

Jeg håber, at vores lokale leverandører vil vise interesse for at løse opgaven, så vores borgere selv kan vælge, hvor de ønsker at få genoptræning.
Jan Andersen, udvalgsformand
Jan Andersen (DF), der er formand for sundheds- og omsorgsudvalget i Mariagerfjord Kommune, er tilfreds med at kommunens egne fysioterapeuter er konkurrencedygtige. Arkivfoto
Jan Andersen (DF), der er formand for sundheds- og omsorgsudvalget i Mariagerfjord Kommune, er tilfreds med at kommunens egne fysioterapeuter er konkurrencedygtige. Arkivfoto

Folk skulle selv bestemme

Beslutningen om at sende opgaven med den ortopædkirurgiske paragraf 140-genoptræning i udbud blev truffet i februar 2017 af det daværende byråds borgerlige flertal (V, DF og LA).

Tanken var, at man ville overlade opgaven til private leverandører og dermed lade være op til den del af kommunens borgere, der har behov for almindelig ortopædkirurgisk genoptræning (som eksempelvis genoptræning af skulder albuer og knæ) selv at beslutte, hvor de ville have deres genoptræning. De kunne bare ikke vælge kommunens tilbud.

Sådan er det imidlertid ikke blevet. For Sundhed og Træning i Mariagerfjord Kommune fik i sidste ende lov til også at byde ind på opgaven. Og eftersom deres bud nu er endt med at være bedre end de fire øvrige leverandører, forbliver opgaven foreløbig i kommunalt regi.

Frit valg, eller hvad...

I det nuværende byråd er formand i udvalget for sundhed og omsorg Jan Andersen (DF) i dag tilfreds med, at der har været interesse for at løse opgaven blandt de lokale, private fysioterapeuter.

- Jeg er rigtig tilfreds med, at der var fem, der bød på opgaven, og at vi nu har vi fået fastsat en konkurrencedygtig pris, siger han og henviser til udbudsrundens konstellation.

Det er nemlig sådan, at den billigste pris, der er blevet budt ind med - altså kommunens egen - bliver den pris, som alle fremover vil blive afregnet efter.

Det er altså kun i det tilfælde, at de private fysioterapeuter finder Sundhed og Trænings udbudspris favorabel, at borgerne i Mariagerfjord Kommune kan se frem til at få frit valg.

- Jeg håber, at vores lokale leverandører vil vise interesse for at løse opgaven, så vores borgere selv kan vælge, hvor de ønsker at få genoptræning, siger Jan Andersen.

Vil gerne have flere med

Også Tue von Påhlman, der er sundheds- og ældrechef i Mariagerfjord Kommune er glad for, at der nu er fundet en pris, samt at godkendelsesprocessen kan indledes.

- Sundhed og Træning har vundet udbuddet, men vi ser rigtig gerne, at andre leverandører byder sig til, så der kommer konkurrence på kvalitet, service og åbningstider. Det kan kun komme borgerne til gavn, siger han.

Den nye ordning træder i kraft 1. september 2018. Lokale leverandører, som ønsker at blive godkendt, skal søge om det senest 1. august 2018. Herefter vil der været åbent for ansøgninger to gange årligt, nemlig 1. februar og 1. august, oplyser kommunen

Kommunens eget tilbud er billigst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce