Lokal uddannelse vækker virksomheders interesse

Teresia Madsen og Maja Ladegaard er begge studerende på handelsøkonom-uddannelsen på Erhvervsakademi Dania Hobro. De studerer begge med speciale i international indkøb og er begejstrede for den teoretiske viden, de får med sig fra uddannelsen. Privatfoto

Lokal uddannelse vækker virksomheders interesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere mindre og mellemstore virksomheder har fået øjnene op for de studerende fra handelsøkonom-uddannelsen på Erhvervsakademi Dania Hobro. Derfor har alle de studerende i år fået sig en praktikplads.

Det gælder blandt andet produktionsvirksomheden Airmaster i Aars, som producerer decentrale ventilationsanlæg til forbedring af indeklimaer. Virksomheden er aktiv i praktikantsøgningen, og her er er man glad for de studerende fra Hobro, fortæller Sanne Laumann Langdahl Laugesen, der er supply chain manager ved Airmaster.

- De studerende kan tilføre ny viden og en god teoretisk viden, som er anvendelig i praksis. Det har vi brug for i en produktionsvirksomhed som vores, forklarer hun.

Sanne Laumann Langdahl Laugesen er 27 år og selv uddannet handelsøkonom fra Erhvervsakademi Dania Hobro med speciale i internationalt indkøb. Hun er derfor godt bekendt med, hvad uddannelsen har af muligheder. Senest har hun ansat nyuddannede Nanna Kanstrup Conradsen, som også kommer fra uddannelsesinstitutionen med samme uddannelse - og som brugte sin praktiktid i virksomheden.

- Jeg har fået mulighed for at prøve en masse ting af inden for mit fag, både i min praktiktid og nu. Airmaster er et sted, hvor der er plads til at udvikle sig, og jeg har fået spændende opgaver og meget ansvar i virksomheden. Det er jeg rigtig glad for, siger Nanna Kanstrup Conradsen.

Nyt kuld på vej

Teresia Madsen og Maja Ladegaard er to af de nuværende handelsøkonomstuderende fra Hobro, der om ganske kort tid er på vej i praktik. De kommer begge med mange års praktisk erfaring fra henholdsvis detail- og rengøringsbranchen, hvor salg, indkøb, logistik og forhandling har fyldt en del. Men ikke desto mindre har uddannelsen i Hobro imponeret begge kvinder.

- Jeg begyndte min uddannelse som handelsøkonom i august, og jeg har allerede nu fået en enormt stor teoretisk viden, så jeg nu forstår de bagvedliggende metoder i eksempelvis forhandlingssituationer og leverandøraftaler. Jeg har fået indsigt i, hvordan omverdenen påvirker de beslutninger, vi skal træffe i en virksomhed både nationalt og internationalt, fortæller 29-årige Teresia Madsen.

Når langt på kort tid

De to kvinder har netop været på virksomhedsbesøg hos Airmaster i Aars for at finde ud af, hvad virksomhederne ønsker af dem i løbet af praktiktiden, der typisk varer otte til 12  måneder. Og her var der især én ting, de to kvinder bed mærke i.

- Jeg var overrasket over, hvor langt fremme i karrieren de tidligere handelsøkonomer var kommet på relativt kort tid. Det synes jeg er meget positivt, siger 27-årige Maja Ladegaard om de muligheder, som tilsyneladende åbner sig for de studerende, når de har afsluttet deres praktiktid og deres uddannelse.

Udover Airmaster i Aars er også Vink Plast i Randers og Keflico i Støvring nogle af de virksomheder, der med held rekrutterer handelsøkonomer fra Erhvervsakademi Dania Hobro.

/PIMA

Lokal uddannelse vækker virksomheders interesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce