Mariager Saltcenter får tidlig julegave

Selvom en del af de besøgende tilsyneladende har svigtet Mariager Saltcenter i 2017, har Mariagerfjord Kommune med økonomiudvalget i spidsen besluttet at give attraktionen lidt ekstra luft i budgettet i de næste tre år. Arkivfoto

Mariager Saltcenter får tidlig julegave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomiudvalget i Mariagerfjord Kommune har besluttet at give Mariager Saltcenter tre års afdragsfrihed på et anlægslån fra 2011. Derudover får attraktionen også sit tilskud for 2018 udbetalt allerede inden jul.

Mariager: 2017 har ikke været noget godt regnskabsår for Mariager Saltcenter. Faktisk slet ikke.

Et fald på omkring 1500 besøgende har foreløbig betydet, at den største attraktion i Mariagerfjord Kommunes sydligste hovedby har mistet knap 182.000 kroner i entréindtægter i 2017 i forhold til 2016. Samtidig ser saltcentret i øjeblikket ud til at gå ud af 2017 med et samlet underskud på 281.317 kroner, hvilket dermed overstiger det underskud på 228.573 kroner, man fik i 2016.

På trods af de nedslående tal på papiret har økonomiudvalget i Mariagerfjord Kommune set med velvilje på den anmodning, som man har modtaget fra Mariager Saltcenter forud for det sidste udvalgsmøde i 2017. En anmodning, der indebar ønsket om tre års afdragsfrihed på det anlægslån, som attraktionen har betalt af på, siden den i 2011 lånte 2,5 millioner kommunale kroner til en tagrenovering og etablering af en stor tagterrasse.

Og faktisk var det slet ikke svært for økonomiudvalget at beslutte at give saltcentret den nødvendige håndsrækning. Det fortæller formand i økonomiudvalget og borgmester Mogens Jespersen (V).

- Saltcentret er jo kommet til os, fordi de har nogle økonomiske problemer på grund af et halvdårligt driftsår i 2016 og et rigtig dårligt driftsår i 2017. Hvis ikke vi havde givet de her tre års afdragsfrihed, så havde det ikke været til at vide, hvad der ville ske i fremtiden, siger han og uddyber:

- Uden den luft i budgettet, vi nu har givet dem, ville de ikke have haft mulighed for at lave nye tiltag i den kommende sæson, og det vil være noget skidt.

- Uden den luft i budgettet, vi nu har givet dem, ville de ikke have haft mulighed for at lave nye tiltag i den kommende sæson, og det vil være noget skidt.
Mogens Jespersen (V), borgmester

Den ordinære drift er ok

Mogens Jespersen og det øvrige økonomiudvalg har hæftet sig ved, at selv om det overordnede årsregnskab for Mariager Saltcenter ikke lægger op til jubeloptimisme, så er der ikke nogen grund til at male fanden på væggen.

- Det er jo ikke deres ordinære drift, der ikke kan hænge sammen, og som derfor giver underskud år efter år. De økonomiske problemer skyldes udelukkende de afdrag, de betaler til os, fordi de fik en uforudset udgift på et defekt tag, som skulle skiftes, siger Mogens Jespersen og fortæller, at der efter hans mening ikke har været nogen faktorer, der har talt imod, at kommunen skulle give saltcentret den ønskede håndsrækning.

- Det var selvfølgelig bedre, at de kunne have betalt deres afdrag. Men omstændighederne er nu en gang sådan, at det kan de ikke. Og derfor vil vi gerne hjælpe dem, fastslår han.

494.000 ind på kontoen

Alle syv medlemmer af økonomiudvalget bakkede op om beslutningen om at give Mariager Saltcenter de ønskede tre års afdragsfrihed.

Desuden besluttede de at gennemføre en tidlig udbetaling af det tilskud, som attraktionen er budgetteret med at få i 2018. Det betyder, at Mariager Saltcenter allerede inden nytår får 494.000 kroner ind på kontoen.

- De har nogle her og nu-udgifter, som skal betales inden nytår. Og i stedet for, at de kommer for sent med betalingerne og skal til at betale renter, så har vi indvilget i at give dem pengene lidt før tid, siger Mogens Jespersen.

I forbindelse med økonomiudvalgets behandling af anmodningen om de tre års afdragsfrihed kom det frem, at Mariager Saltcenter allerede har afskediget en medarbejder i et forsøg på at nedbringe de årlige driftsomkostninger.

- Mariager Saltcenter har vist, at de har viljen til at gøre det, der er nødvendigt for at få rettet op på tingene. Derfor vil vi gerne hjælpe dem, siger Mogens Jespersen.

Han bemærker dog, at man fra økonomiudvalgets side har stillet krav om, at Mariager Saltcenter snarest muligt fremlægger en plan for, hvordan man vil forbedre økonomien frem mod 2021. Til den tid skal lånafdragene til kommunen nemlig genoptages.

/PIMA

Mariager Saltcenter får tidlig julegave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce