Mariagerfjord: Kommunen bakker op om international hjerneuge

Mariagerfjord kommune har fokus på hjernen. Alene i 2018 var 115 med en erhvervet hjerneskade gennem kommunens genoptræning. PR-foto: Mariagerfjord Kommune/Colourbox

Mariagerfjord: Kommunen bakker op om international hjerneuge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune sætter i uge 11 fokus på hjernen med en række aktiviteter om hjernes rolle i hverdagen og konsekvenser efter en hjerneskade

Hobro: - Hjernen er et meget fascinerende organ, som helst skal fungere. Hvis den bliver syg eller ramt af skader, kan den være en kilde til store problemer. Derfor sætter vi fokus på, hvad der gør hjernen stærk, men også på konsekvenser og muligheder efter en hjerneskade.

Sådan siger hjerneskadekoordinator Tina Elisabeth Thomsen i forbindelse med den internationale hjerneuge i uge 11, som Mariagerfjord Kommune støtter op om.

Mariagerfjord Kommune arbejder til daglig blandt andet med forebyggelse og med genoptræning af personer, der har fået en hjerneskade. Det gøres i tæt samarbejde med Center for Kommunikation og Undervisning, som bidrager med talepædagogisk undervisning og kognitiv træning for personer med erhvervet hjerneskade.

Kommunen har også gruppeforløb for børn med en mor eller far med en hjerneskade.

115 i genoptræning

Alene i 2018 fik 115 borgere genoptræning efter en hjerneskade via kommunen.

- Vi vil selvfølgelig gerne vise vores borgere, at vi har stor erfaring og ekspertise på området. Vi ved en masse om, hvad der er godt for hjernen både uden og med en hjerneskade, siger Tina Elisabeth Thomsen.

Musik og mindfulness

I uge 11 har kommunen flere hjerneaktiviteter:

Onsdag 13. marts er der blandt andet mindfulness for hjerneskaderamte og "Musik for hjernen" på henholdsvis Hobro Sundhedscenter og Hobro Alderdomshjem.

Torsdag 14. marts byder på "Hold din hjerne skarp med hjernemad" og "Konsekvenser efter en hjerneskade" på Hadsund Sundhedscenter.

Mariagerfjord: Kommunen bakker op om international hjerneuge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce