Mariagerfjord går enegang: Tillader mindreårige at feste til kl. 2.00

Et flertal i Mariagerfjord Byråd besluttede at fjerne den bestemmelse, der forbyder unge under 18 at at opholde sig på restaurationer, hvor der serveres alkohol, efter klokken 24. Arkivfoto: Morten Stricker

Mariagerfjord går enegang: Tillader mindreårige at feste til kl. 2.00

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et borgerligt flertal i Mariagerfjord Byråd ser bort fra politiets anbefalinger om at forbyde unge under 18 adgang til nattelivet efter midnat. Fremover vil mindreårige kunne feste til 2.00 i fjordkommunen.

Mariagerfjord: Unge mennesker under 18 år kan inden længe forlænge deres bytur og blive hængende i nattelivet til klokken 2.00, hvis de vælger at gå i byen i Mariagerfjord Kommune.

Det står klart, efter at det borgerlige flertal i Mariagerfjord Byråd bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance ved denne valgperiodes allersidste møde besluttede at annullere en bestemmelse om, at unge under 18 ikke har adgang på restaurationer efter midnat.

Socialdemokraterne og Alternativets enlige repræsentant Melanie Simick stemte imod annulleringen.

Sammen med de øvrige blå partier trodser Venstre dermed enstemmige anbefalinger fra både Nordjyllands Politi og kommunens egen forvaltning.

Som det er nu, bliver de unge mennesker på 16-17 år sendt uden for døren, når klokken slår 12 (...). Det gør, at mange af de unge ender ude på gaden, hvor der ikke er nogen kontrol med, hvad de går og laver.
Mogens Jespersen (V), borgmester

Forbud sender et godt signal

I hele Nordjyllands Politikreds har der indtil nu været en fælles retningslinje om, at unge mennesker under 18 år ikke må være på restaurationer efter midnat.

I et notat oplyser Nordjyllands Politi, at man ønsker at begrænse de unges eksponering for de farer, der lurer i nattelivet - herunder alkohol, narko, voldtægt, vold og kontakt til bandemiljøer.

Herudover har familiechef Kit Borup fra Mariagerfjord Kommune i et notat argumenteret for, at intet tyder på, de unge vil drikke på gaden, hvis de forbydes adgang på restaurationer efter klokken 24. Tværtimod vil det sende et signal om, at det ikke er i orden, unge er på værtshuse, står der i notatet.

Men hverken politiets eller forvaltningens argumenter var tungtvejende nok for det blå flertal.

Sår tvivl om virkningen

Med de blå partiers 15 stemmer imod sig kunne Socialdemokratiet og Melanie Simick (Å) ikke bruge deres 14 stemmer til andet end at stille deres uenighed med flertallet til skue. Og den mulighed gjorde op til flere af dem brug af.

Ordningen med at tildele ansøgende restaurationer i Mariagerfjord bevillinger, der giver dem lov til at have unge under 18 år inde på deres udskænkningssteder indtil klokken 2.00, forventes at starte i begyndelsen af 2018, når bevillingsnævnet holder sit første møde.

Det er desuden blevet politisk besluttet, at ordningen skal evalueres efter 12 måneder.

/PIMA

Mariagerfjord går enegang: Tillader mindreårige at feste til kl. 2.00

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce