Mariagers godtfolk skal støbes i bronze og stilles op i byen

Skulpturudkast af Evald Olesen, trommeslager. Udført af skulptøren Misja Kristoffer Rasmussen.

Mariagers godtfolk skal støbes i bronze og stilles op i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

4. maj er der fernisering på udstillingen Godtfolk i Galleri Himmerig. Her kan man se 12-15 plancher med foto af og fortællinger om et udvalg af de mange Mariager-personligheder, som kan ende med at blive til bronzeskulpturer i byen.

Mariager: Mariager har en lang historie fyldt med spændende fortællinger om personligheder, der af den ene eller anden grund har affødt fortællinger, der stadig huskes og lever. Deres fortællinger skal gerne leve i mange år endnu. Derfor arbejder "Godtfolkgruppen" på at skabe en række bronzefigurer af personlighederne, der skal opstilles rundt omkring i byen.

Lørdag 4. maj klokken 13 er der fernisering på udstillingen Godtfolk i Galleri Himmerig, Østergade 9 i Mariager. Her kan man se 12-15 plancher med foto af og fortællinger om et udvalg af de mange Mariager-personligheder, som borgerne har foreslået som emner, der kan ende med at blive til bronzeskulpturer i byen. Endvidere udstilles enkelte figurskitser i henholdsvis ler og voks, som er udført af kunstnere, der kan modellere figurer, som faktisk ligner.

Skulpturpersonlighed

Godtfolkgruppen består af Steen Nørgaard, Lene Lundsgaard og Freya Hvaste, og de fik i første omgang via Facebook 29 forslag til mulige skulpturpersonligheder. De fortæller, at det har været utrolig svært at vælge emnerne, fordi alle 29 forslag var spændende.

På skulpturerne står kort beskrevet, hvem de er. Via QR-koder suppleres med yderligere fortællinger om den enkelte på en hjemmeside. På den måde kan der gives et nyt og tidssvarende perspektiv på byens historie.

Godtfolkgruppen ønsker i første omgang at opstille tre figurer og på sigt ni, så byens historie belyses fra 1400-tallet til op i dette århundrede.

Mariagers godtfolk skal støbes i bronze og stilles op i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce