Nyt playmaker-projekt får millionstøtte

Skolechef Stefan Møller Christiansen (tv.), borgmester Mogens Jespersen og erhvervschef Michael Christiansen glæder sig alle over udsigten til at få en erhvervsplaymaker med på det kommunale hold. Projektet, der skal give flere unge interesse for erhvervsuddannelserne, er støttet af Nordea-fonden. Privatfoto

Nyt playmaker-projekt får millionstøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mariagerfjord Kommune jubler over, at Nordea-fonden har besluttet at yde økonomisk støtte i millionklassen til et nyt, lokalt projekt, der skal få flere unge til at se muligheder i en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.

Mariagerfjord: Langt flere unge skal i fremtiden vælge erhvervsuddannelserne for at dække behovet for faglærte på arbejdsmarkedet. Derfor søsætter Mariagerfjord Kommune nu et ambitiøst projekt, som skal styrke elevernes lyst til at tage en erhvervsuddannelse.

Det fortæller borgmester i Mariagerfjord Kommune Mogens Jespersen (V), der mener, at man skal blive meget bedre til at hjælpe de unge med at vælge deres fremtidige uddannelse på et kvalificeret grundlag.

- Det nytter ikke, at vi først kommer på banen sidst i skoleforløbet. Det er nødvendigt, at vi allerede tidligt i skoleforløbet får vores elever ud på virksomhederne og erhvervsuddannelserne, så de ser de spændende muligheder med egne øjne, siger han om projektet, der er målrettet Mariagerfjords skoleelever i 0.-10. klasse.

Projektet løber frem til 2020 og støttes med 2,25 millioner kroner fra Nordea-fonden, som har store forventninger til resultatet.

- Mariagerfjord-modellen er stærk, fordi skoler, erhvervsliv og kommune står skulder ved skulder i en fælles kamp for, at flere børn, unge og forældre får øjnene op for erhvervsuddannelsernes mange muligheder, siger kommunikationschef i Nordea-fonden Tine Wickers.

Det nytter ikke, at vi først kommer på banen sidst i skoleforløbet. Det er nødvendigt, at vi allerede tidligt i skoleforløbet får vores elever ud på virksomhederne og erhvervsuddannelserne, så de ser de spændende muligheder med egne øjne.
Mogens Jespersen, borgmester

Eleverne skal mere ud

Allerede nu er Mariagerfjord Kommune som led i projektet i gang med at ansætte en såkaldte erhvervsplaymaker.

Tanken er, at playmakeren skal styrke og formalisere samarbejdet mellem skolerne, virksomhederne og erhvervsuddannelserne. Og den udsigt glæder skolechef i Mariagerfjord Kommune Stefan Møller Christiansen sig over.

- Vi lægger stor vægt på, at vores elever kommer ud på virksomhederne og uddannelserne, og at vi på den måde i højere grad inddrager virksomheder og uddannelser i undervisningen. I den forbindelse skal playmakeren støtte vores lærere i samarbejdet med erhvervslivet og koordinere projektets indsatser. Det drejer sig blandt andet om, at vores yngste elever skal besøge deres forældres arbejdspladser, og vores elever i 4.-9. klasse skal ud på de lokale virksomheder og uddannelser hvert skoleår, fortæller skolechefen.

Tommel op fra erhvervslivet

Også det lokale erhvervsråd ser store perspektiver i projektet med en erhvervsplaymaker, der kan være med til at styrke relationen til skoleeleverne.

- De lokale virksomheder er meget optagede af, at de i fremtiden kan få kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det rigtig godt, at vi nu får eleverne ud på virksomhederne, så de kan se de mange og spændende lokale karrieremuligheder, siger Michael Christiansen, der er chef for Mariagerfjord Erhvervsråd.

Nordea-fonden har i alt øremærket 75 millioner kroner til initiativer, der får flere til at tage en erhvervsuddannelse.

Nyt playmaker-projekt får millionstøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce