Østjydsk Bank: Finanstilsynet kræver store ekstra nedskrivninger

Finanstilsynet har endnu en gang påbudt banken ekstra nedskrivninger og en ny genopretningsplan. Arkivfoto: Lars Rasborg

Østjydsk Bank: Finanstilsynet kræver store ekstra nedskrivninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mariager: Finanstilsynet har været en tur på besøg hos Østjydsk Bank, og konklusionerne er ikke just opløftende for banken, der påbydes ekstra nedskrivninger og afkræves en genopretningsplan.

Det oplyser banken i en meddelelse til fondsbørsen.

Helt konkret har Finanstilsynet pålagt Østjydsk Bank at gennemføre yderligere nedskrivninger på 132 mio. kr.

Det bringer bankens kapitalprocent ned på 14,6 pct. per 30. september 2017 mod et individuelt kapitalkrav fra Finanstilsynet på 20,5 pct.

Derfor skal Østjydsk Bank-toppen formentlig på overarbejde i julen, idet Finanstilsynet kræver en genopretningsplan fra banken senest den 10. januar næste år, hvor Østjydsk Bank skal beskrive, hvordan banken vil bringe kapitalprocenten over det fastsatte individuelle krav.

Kapitalkravet på 20,5 pct. fra Finanstilsynet er fastsat efter kontrolbesøget og er inklusive et rekapitaliseringstillæg på 6,8 pct. relateret til den statslige hybride kapital hos Østjydsk Bank.

Ud over kravet om en genopretningsplan og ekstra nedskrivninger har Finanstilsynet ved besøget også fundet anledning til at begrænse bankens dispositionsmuligheder. Blandt andet har Østjydsk Bank fået påbud om ikke at betale udbytter eller renter på hybrid kernekapital og anden ansvarlig kapital.

Kravene er gældende, indtil Østjydsk Bank igen overholder kapitalkravet fra Finanstilsynet.

- Det er beklageligt, at banken er kommet i denne situation. Vi har de senere år arbejdet målrettet med at afvikle en række nødlidende erhvervsengagementer, men må erkende, at det er overordentligt kapitalkrævende at have mange store eksponeringer med svaghedstegn, siger Max Hovedskov, der er direktør hos Østjydsk Bank.

- Vi har taget Finanstilsynets konklusioner til efterretning og arbejder nu målrettet på at afklare, hvordan vi bedst muligt kommer videre. Bankens ledelse har således igangsat arbejdet med at udarbejde en genopretningsplan, som kan løse bankens aktuelle kapitaludfordringer, fortsætter han.

Aktien i Østjydsk Bank falder 10,2 pct. til 1,41 kr. efter nyheden.

/ritzau/FINANS

Østjydsk Bank: Finanstilsynet kræver store ekstra nedskrivninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce