Pengeregn over Mariager: Regeringen og DF afsætter 377 mio. kr. til ny omfartsvej ved Mariager

Her ses de to løsningsmuligheder, som tilbage i 2013 blev fremlagt som mulige linjeføringer for en omfartsvej i Mariager. Nu står det klart, at er sat penge af, så forslag A, som indebærer en vejforlængelse helt til Assens, kan blive en realitet. Illustration: Vejdirektoratet

Pengeregn over Mariager: Regeringen og DF afsætter 377 mio. kr. til ny omfartsvej ved Mariager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den danske regering har sammen med Dansk Folkeparti indgået en aftale om fremtidens infrastruktur. Aftalen indebærer, at der skal bruges 377 millioner kroner på en længe ønsket omfartsvej ved Mariager.

Mariager: Den danske regering og Dansk Folkeparti præsenterede onsdag formiddag en aftale om, hvordan de i årene fra 2020 til 2030 vil investere 112 milliarder kroner i infrastruktur.

Af aftalen fremgår det blandt andet, at der skal bygges nye jernbaner og veje., udvides motorveje og etableres en tredje Limfjordsforbindelse. Men derudover har aftalepartierne også øremærket en stor sum penge til en ny omfartsvej ved Mariager. Nemlig 377 millioner kroner.

Nyheden om den store investering i vejnettet syd for Mariager Fjord bringer stor glæde på rådhuset i Hobro, hvor borgmester Mogens Jespersen (V) selv fulgte med i den direkte transmission fra aftalepartiernes pressemøde.

- Det glæder mig rigtig meget, at borgerne i Mariager nu kan få opfyldt deres ønske om at få den tunge trafik ud fra de toppede brosten i byen. For når det er et ønske for dem, så er det så sandelig også et ønske for os som kommune, siger Mogens Jespersen om den nu kommende omfartsvej.

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om fremtidens infrastruktur, som indeholder et projekt, der har været ønsket i Mariager i mere end 20 år. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om fremtidens infrastruktur, som indeholder et projekt, der har været ønsket i Mariager i mere end 20 år. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Prioritering lå i kortene

Drømmen om en omfartsvej er ikke nogen ny tanke i Mariager. Faktisk er det mere end 20 år siden, at den daværende Mariager Kommune begyndte at tale om muligheden for at bygge en vej, der gik uden om byens centrum.

Derfor blev det modtaget med stor tilfredshed, da regeringen og Dansk Folkeparti indgik forlig om finansloven for 2019. Af den fremgik det nemlig, at man afsatte 12 millioner kroner til en VVM-undersøgelse af omfartsvejen ved Mariager.

- Når vi beslutter at igangsætte en VVM-undersøgelse projektet med omfartsvejen i Mariager, så er det jo, fordi der også skal ske noget bagefter. Ellers ville vi ikke bruge de penge, fastslog Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, dengang over for Randers Amtsavis.

Derfor kommer det som sådan ikke som nogen overraskelse, at pengene til selve vejprojektet nu også er på vej.

- Det bliver en gevinst

Ifølge aftaledokumenterne skal den nye omfartsvej strække sig fra Hobrovej i det sydvestlige Mariager og på tværs af landskabet, indtil den til sidst kobles på Hadsundvej via rundkørslen i den østlige del af Assens.

Det betyder ifølge Mogens Jespersen, at de trafikale forbindelser mellem den østlige og vestlige del af Mariagerfjord Kommune samt resten af Himmerland forbedres markant.

- Tidligere har man ønsket en forbindelse, der udelukkende holdt den tunge trafik ude af Mariager centrum. Men nu kan vi jo se, at det tilsyneladende kan lade sig gøre at lave en vej, der går hele vejen uden om både Mariager og Assens By. Det bliver en gevinst for hele vores kommune og især den østlige del, som nu får hurtigere adgang til E45, siger borgmesteren.

Men 377 millioner kroner... Er pengene vel brugt?

- Det er ikke mig, der skal vurdere det. Jeg ved, at det koster sindssygt mange penge at lave infrastruktur, men kan også love, at jeg får mange henvendelser om, at det er helt umuligt at komme fra øst til vest i vores kommune. Man finder ganske vist ikke en smukkere vej, end landevejen, der går langs fjorden mellem Mariager og Hadsund. Men hvis man har en lille smule travlt, så er det altså en rigtig god ting at have en anden vej at køre på, fastslår Mogens Jespersen.

Kommunen får vejen

Aftalen lægger op til, at omfartsvejen ved Mariager og Assens anlægges i to etaper. I første omgang gennemføres den allerede planlagte VVM-undersøgelse, der skal være klar i 2021. Herefter vil selve vejanlægget til 377 millioner kroner blive sat i gang i 2022.

Når projektet er gennemført, overdrages strækningen til Mariagerfjord Kommune, da omfartsvejen ikke har tilknytning til statsvej. Men den opgave overtager kommunen ifølge Mogens Jespersen med glæde.

- Det er klart, at der vil blive nogle driftsudgifter på det stykke vej. Men det dækker vi ind, for der er ingen tvivl om, at de udgifter rigtig hurtigt vil blive opvejet af den fordel, der ligger i at kunne komme hurtigt fra øst til vest, siger han.

Mogens Jespersen bemærker desuden, at det næste skridt, der skal arbejdes for, i sagen om statsfinansieret infrastruktur i Mariagerfjord Kommune er strækningen fra Mariager og ud til motorvejstilkørslen ved Sdr. Onsild.

Pengeregn over Mariager: Regeringen og DF afsætter 377 mio. kr. til ny omfartsvej ved Mariager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce