Politisk enighed: Dyrt prestigebyggeri lægges i graven

Det er blandt andet blok 1 og 2, der her ses i baggrunden, som nogle af medlemmerne i børne- og familieudvalget i Mariagerfjord Kommune ønsker at skifte ud med helt nye bygninger. De to bygninger er sammen med blok 3, der ligger i yderligere forlængelse af de første to, fra henholdsvis 1961 og 1962. Men intet er besluttet endnu, lyder meldingen fra udvalget. Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen

Politisk enighed: Dyrt prestigebyggeri lægges i graven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der har i det seneste halve år været godt kog i gryden, når nye og gamle politikere i Mariagerfjord har diskuteret fremtiden for Mariager Skole. Nu har børne- og familieudvalget imidlertid besluttet at lægge prestigeprojektet med en helt ny skole i graven.

Mariager: Børne- og familieudvalget i Mariagerfjord Kommune er blevet mere eller mindre enige om, at de vil satse på at renovere Mariager Skoles nuværende bygninger på Hjulhusvej.

Det fremgår af referatet fra denne uges udvalgsmøde, hvor udvalget har godkendt forvaltningens indstilling om, at Mariager Skole skal renoveres ud fra konceptet om kloge kvadratmeter.

- Vi bygger ikke en helt ny skole. Så meget er vi da blevet enige om. Nu bliver det næste, at vi skal have lavet en renoveringsplan - men om den indebærer, at vi skal rage noget ned og bygge noget nyt, ved jeg ikke endnu. Det tør jeg ikke spå om, lyder meldingen fra udvalgets formand Svend Madsen (V).

Mariager Skole er jo ikke en skole, der er håbløst forældet eller for lille. Den er faktisk i ret god stand.
Svend Madsen, udvalgsformand

Et forventet resultat

Det har været op til det nyvalgte børne- og familieudvalg i Mariagerfjord Kommune at beslutte hvorvidt man ville arbejde videre med en renovering eller et nybyggeri på Mariager Skole.

Enkelte røster i udvalget har peget på et nybyggeri, som den rette løsning, men det har hele tiden været udvalgsformandens forventning, at man til sidst ville ende med at træffe en beslutning om at renovere.

- Jeg synes ikke, det har været så svært at nå her til. Jeg synes, det er fint, at der kommer nye folk ind, der har nye og andre øjne på en given sag. Det giver et frisk pust, og det kan vi nogle gange godt trænge til. Men når det er sagt, så ved vi, der har været en del af spillet i lidt længere tid, godt, hvad der skal til, hvis der skal findes så mange penge, som eksempelvis et nyt skolebyggeri vil koste. Det vil sætte så meget andet i stå, og det vil ikke være i orden, lyder det fra Svend Madsen, der hele tiden har været modstander af ideen om et helt nyt skolebyggeri.

Lavere pris flytter intet

Ved denne uges udvalgsmøde blev politikerne præsenteret for en række nye beregninger, som viser, at prisen på et nyt skolebyggeri i Mariager vil kunne blive 10-15 millioner kroner billigere end først estimeret og dermed komme ned under 100 millioner kroner.

De nye beregninger rokkede dog ikke ved Svend Madsens holdning om, at det vil være for dyrt at opføre en ny skole et andet sted i byen.

- Mariager Skole er jo ikke en skole, der er håbløst forældet eller for lille. Den er faktisk i ret god stand. Ifølge forvaltningens teknikere er der et efterslæb på vedligeholdelsesarbejdet på skolen på omkring 750.000 kroner, hvis vi ser bort fra den del med gymnastiksalen og omklædning samt skolens ventilation, som kræver en gennemgående renovering. Men 750.000 er jo ikke ret mange penge for at føre bygningerne op på det niveau, hvor de var, da de blev bygget, siger Svend Madsen og peger på, at skolens nyeste bygninger blok 4 og 5 begge er i en sådan stand, at det ville være tosset at rive dem ned og bygge noget nyt i stedet.

- Hvis vi gjorde det, så tror jeg, at der vil være nogle, der vil kigge på os og sige: "Ja, I mangler da i hvert fald ikke penge så".

Nybyggeri er stadig på tale

Udvalgsformanden vil dog ikke afvise, at der til trods for de droppede tanker om et helt nyt skolebyggeri godt kan komme en anden form for nybyggeri på tale. Den del af diskussionen er nemlig ikke helt slut endnu, erkender han.

- Nogle af udvalgets medlemmer mener, at skolens ældste blokke skal rages ned, og at der skal bygges nyt i stedet for dem. Min holdning er dog, at vi sagtens kan lave en god renovering af dem, men det skal vi have afklaret i den kommende tid, siger Svend Madsen og fortæller, at Mariager Skoles medarbejdere, bestyrelse og andre interessenter i den kommende tid får mulighed for at komme med deres input til, hvordan de gerne ser skolens udformning i fremtiden.

Det er forhåbningen, at man ved fælles hjælp kan nå frem til et bud på, hvor mange penge, der skal bruges til den kommende renovering allerede inden sommerferien. På den måde kan renoveringen af Mariager Skole tages med som en del af efterårets budgetforhandlinger for 2019.

Politisk enighed: Dyrt prestigebyggeri lægges i graven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce