Porcelænsfugleudstilling i Klosterkælderen Mariager

Klosterkælderen i Mariager har fokus på porcelænsfugle i en udstilling med flere end 300 fugle. Pressebillede

Porcelænsfugleudstilling i Klosterkælderen Mariager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er dømt "Sort sol", når der på udstillingen præsenteres måske verdens største udvalg af danske porcelænsfugle - over 300 forskellige.

Mariager: Klosterkælderen i Mariager har igennem 15 år arrangeret forskellige udstillinger i Klosterkælderens galleri og showroom i Fuglsangsgade. De forskellige udstillinger gør det muligt at fokusere på bestemte kunstnere eller temaer inden for billedkunst, keramik eller porcelæn. I 2018 præsenteres en "Fugleudstilling", hvor fortrinsvis porcelæn og keramik med diverse fuglemotiver er blevet stillet frem til glæde for fugleelskere fra nær og fjern.

Der er dømt "Sort sol" når der på udstillingen præsenteres ikke mindre end - ifølge indehaveren - verdens største udvalg af danske porcelænsfugle - over 300 forskellige i alle prisklasser og arter til priser fra et par hundrede kroner til op mod 60.000 kr.

I begyndelsen af det 20. århundrede havde en lang række af Danmarks store dyre- og fugleskulptører kronede dage, bl.a. fordi kunstindustriens guldalder var på sit højeste. Der var således regulære jobmuligheder for kunstnerne især hos de store aktører Bing & Grøndahl, Den Kongelige Porcelænsfabrik i København og de mindre Dahl Jensen og Lyngby Porcelæn og egne værksteder med keramisk produktion. Yndede motiver fra dyreverdenen var det, der var nært og kendt som gårdens dyr, hunde og katte, men også Danmarks fuglefauna lige uden for vinduet, var lige til at gå til sammen med ikoniske arter fra fjerne himmelstrøg.

Nogle fugle var i produktion, indtil figurproduktionen hos Royal Copenhagen for nylig ophørte. Mest kendt er de to mejser med henholdsvis halen op og halen ned, kendt af næsten alle danskere som optimisten og pessimisten.

/EXP

Porcelænsfugleudstilling i Klosterkælderen Mariager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce