Rosernes By vil også være Brylluppernes By

Gifteglade par kan fremover blive borgerligt viet på Mariagers gamle rådhus, som blev opført i 1824 og siden ombygget i 1915. Bygningen, der ligger på Torvet 1 er fredet og har tidligere huset både rets- og byrådslokale samt fire arrester til byens ballademagere. På facaden af den står desuden følgende: "Var ej lov i Lande da havde hver mest som mest maatte gribe". Arkivfoto

Rosernes By vil også være Brylluppernes By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke nok for Mariager bare at være kendt som rosernes by. Nu vil byen også for alvor slå sig på, at den kan tilbyde de smukkeste omgivelser i forbindelse med et bryllup.

Mariager: Der har i flere år været snak om, at Mariager med fordel kunne begynde at markere sig som en by, hvor brudepar kan skabe sig det perfekte bryllup. Og nu er byen kommet et enkelt skridt nærmere drømmen.

Hidtil har brudepar, der har ønsket en borgerlig vielse på rådhuset i Mariager, været henvist til administrationsbygningen i Fjordgade. Men nu har et enigt økonomiudvalg i Mariagerfjord Kommune nikket godkendende til, at det fremover vil være muligt at lade de borgerlige vielser finde sted i byens gamle rådhus på Torvet 1.

Og det er en beslutning, der skaber glæde hos både Mariager Handel, Mariager Turistforening og Cittaslow Mariager. Det fortæller Jane Grøn (S), der både er formand i kommunens kultur- og fritidsudvalg og bestyrelsesmedlem i Cittaslow.

- Det er så oplagt at gøre Mariager til en bryllupsby. Vi har en smuk kirke, vi har Rosenhaven, og vi har det fine, gamle rådhus, som par, der ønsker en borgerlig vielse i romantiske omgivelser, nu også kan få lov at indtage, siger hun.

Det er så oplagt at gøre Mariager til en bryllupsby. Vi har en smuk kirke, vi har Rosenhaven, og vi har det fine, gamle rådhus.
Jane Grøn, udvalgsformand

En lettilgængelig bryllupspakke

Allerede nu danner Mariager rammen om rigtig mange bryllupper.

Både Jomfrubakken uden for byen og Den Gamle Biograf inde i byen er ofte booket med bryllupsfester, og selv Mariager-Handest Veteranjernbane har flere gange taget bryllupsselskaber med på togtur.

Derfor har Mariager Handel, Mariager Turistforening og Cittaslow i samarbejde været i gang med at udtænke en hel pakkeløsning, der skal gøre det endnu mere attraktivt for brudepar at blive gift i Mariager - også selvom de ikke nødvendigvis bor i byen.

- Noget af det, vi forestiller os, er at skabe nogle lettilgængelige muligheder for brudeparrene. Eksempelvis kunne de finde eller få designet deres vielsesringe hos smykkedesigner Helga Winther, byens bager kunne lave bryllupskage, og blomsterforretningerne kunne lave brudebuketter af egne blomster eller blomster oppe fra Rosenhaven, hvor brudeparrene også kunne få taget billeder, siger Jane Grøn om nogle af de idéer, som de tre foreninger har haft oppe at vende.

Afslag på flere penge

Det gamle rådhus på Torvet i Mariager undergik for få år siden en tiltrængt, udvendig renovering. I den forbindelse fandt man ud af, at der var skimmelsvamp, hussvamp og asbestbelagte rør i bygningen, og derfor var man nødt til at lave en mere gennemgribende renovering end først forventet.

Siden er ønsket om etableringen af et decideret bryllupslokale i den gamle rådhusbygning kommet til, og derfor havde kultur- og fritidsudvalget indstillet til økonomiudvalget, at man herfra lagde 167.775 kroner oven i renoveringsbudgettet til projektet.

Men den del af sagen ville økonomiudvalget altså ikke være med til.

Økonomiudvalget begrunder sit afslag med, at kommunens nuværende, økonomiske situation - hvor der skal spares 123 millioner i 2019 - ikke levner rum til det.

Derfor har kultur- og fritidsudvalget accepteres selv at finansiere den ekstraudgift, der ligger i renoveringen.

- Renoveringen er allerede i gang, så vi kan ikke bare stoppe arbejdet, forklarer Jane Grøn.

Rosernes By vil også være Brylluppernes By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce