Tidligere plejehjem skulle bruges til flygtninge: Nu er det sat til salg

Det gamle plejehjem på Fælledvej 1 i Mariager husede i perioden 1989-2016 to afdelinger af Region Nordjyllands bosted Sødisbakke. Siden da har hovedparten af bygningen stået tom, og derfor forsøger kommunen nu at sælge grunden, den står på. Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen

Tidligere plejehjem skulle bruges til flygtninge: Nu er det sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For to-tre år siden diskuterede politikerne i Mariagerfjord Kommune, om man skulle bruge den tidligere plejehjemsbygning på Fælledvej i Mariager til indlogering af enlige, mandlige flygtninge. Nu er grunden sat til salg.

Mariager: Det medførte stor debat blandt borgere i Mariager, da det i 2016 kom frem, at Mariagerfjord Kommune planlagde at etablere 26 flygtningeboliger til enlige, mandlige kvoteflygtninge på byens tidligere plejehjem på Fælledvej, som Sødisbakke netop var rykket ud af.

Men da den lokale modstand og udgiften til bygningsrenoveringer steg, og behovet for boligerne samtidig faldt, blev planerne officielt droppet i begyndelsen af 2017. Og siden da har hovedparten af den nedslidte bygning stået tom.

Derfor er det måske heller ikke overraskende, at Mariagerfjord Kommune har besluttet sig for at sætte plejehjemsgrunden i den sydøstlige del af byen til salg. Det er sket med udgangen af januar i år.

- Siden Sødisbakke sagde lejemålet i bygningen op, har vi afklaret, om vi eventuelt selv kunne bruge den til noget. Men der har ikke været et behov for at tage den i brug, og når det sker, så er vores procedure sådan, at vi udbyder den til salg, siger Jan Severinsen, der er centerleder ved Mariagerfjord Kommunes ejendomscenter.

Hvis vi selv skal rive en bygning som den på Fælledvej 1 ned, så vil et groft skøn være, at det vil koste os små to millioner kroner.
Jan Severinsen, centerleder

Skal afløses af boliger

Plejehjemsbygningen på Fælledvej er oprindeligt fra 1940. Den har et samlet areal på 1219 kvadratmeter og står på en 6.952 kvadratmeter stor grund, hvoraf de 4.000 kvadratmeter er dækket med fredskov.Den offentlige ejendomsværdi er fastsat til 5.250.000 kroner.

For eventuelle købere vil det dog udelukkende være grunden, som plejehjemsbygningen står på, der er interessant.

I sit udbudsmateriale har Mariagerfjord Kommune nemlig blandt andet betinget et eventuelt salg med, at køber nedriver ejendommen inden for en periode på to år efter overtagelse. Ellers skal køber give ejendommen tilbage til Mariagerfjord Kommune uden omkostninger for kommunen.

Årsagen til den betingelse er, at politikerne i Mariagerfjord Kommune allerede har vedtaget et lokalplanstillæg for området, hvoraf der fremgår et ønske om, at der på den tidligere plejehjemsgrund skal opføres enten rækkehuse eller parcelhuse, som ligner de øvrige boliger i området.

- Det er tanken, at grunden skal sælges til en projektmager, som vil opføre de ønskede boliger på den. Derfor gør vi det på den her måde, forklarer Jan Severinsen.

Få en nedrivning med i købet

Den første budfrist angående Fælledvej 1, er allerede udløbet. Men der er til kommunens ærgrelse ikke kommet nogen bud på grunden. Derfor vil næste skridt ifølge Jan Severinsen være, at man laver et nyt udbud på grunden - denne gang uden bygning.

- Hvis vi kan finde en køber, der vil have grunden, men som ikke selv vil tage den udgift, der ligger i at rive bygningen ned, så kan vi måske indgå en aftale, hvor vi river den ned for en del af de penge, vi får for grunden. Men det kommer ikke til at ske, før vi har en underskrevet aftale, siger Jan Severinsen og uddyber:

- Det er jo vores opgave at forvalte borgernes penge bedst muligt. Men hvis vi selv skal rive en bygning som den på Fælledvej 1 ned, så vil et groft skøn være, at det vil koste os små to millioner kroner.

Det er ikke penge, vi har i administrationen, og derfor vil vi være nødsagede til at bede om en bevilling fra politikerne, hvis ikke udgiften bliver fulgt op med en indtægt på grundsalget. Det vil vi helst undgå.

Bygningen forfalder

Bygning eller ej. Hvis man på et tidspunkt skulle nå så vidt, at ingen vil købe grunden på Fælledvej i Mariager, må den i princippet anses for at være værdiløs. Og sker det, så vil Jan Severinsen ikke afvise, at der alligevel blive behov for at rive bygningen ned for kommunale midler.

- Det er en svær balance. På den ene side er det jo en bygning, som vi ved, vi ikke skal bruge til noget, og derfor vedligeholder vi heller ikke på den. Men på den anden side, så ønsker vi jo heller ikke at have en bygning til at stå og forfalde og beskæmme lokalområdet. Så hvis ikke vi kan få den solgt, som den er, så indstiller ejendomscentret til politikerne, at vi river den ned, fastslår han.

Jan Severinsen vil dog ikke sætte nogen tidshorisont på, hvornår en eventuel indstilling om nedrivning af Fælledvej 1 uden et medfølgende salg vil kunne finde vej til politikerne i Mariagerfjord.

Tidligere plejehjem skulle bruges til flygtninge: Nu er det sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce