Unge med særlige behov henter motivation i praktik

Praktikant Sune Kristensen og værkstedsleder Claus Ørtoft. Pressebillede

Unge med særlige behov henter motivation i praktik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Odamsgård er praktik en vigtig del af den undervisning, unge med behov for ekstra socialpædagogisk støtte modtager. Det giver dem mod på uddannelse og nærer håbet om at finde sin egen plads på arbejdsmarkedet.

Hørby: 20-årige Sune Kristensen er glad og smiler, når han fortæller om sin praktik. Han er i gang med en STU-uddannelse på det socialpædagogiske uddannelses- og botilbud Odamsgård, og han er godt i gang med at samle uddannelsesbeviser fra OCN (Open College Network), der dokumenterer, hvad han har lært.

Lige nu er han i praktik to steder, hvor han får lov til at arbejde med det, han allerhelst vil. Han er i nemlig i praktik som scootermekaniker hos Vielshøj Motorservice og som automekaniker hos Autoværkstedet på Svalevej, lige over for Odamsgårds uddannelsesafdeling i Hørby Kirkeby.

På Autoværkstedet Hobro er det værkstedsleder Claus Ørtoft, der har ansvaret for Sune Kristensens praktik i samarbejde med Odamsgårds uddannelsesleder Jens Vognsgaard. Her har Sune Kristensen været i praktik i ca. en måned, to formiddage om ugen. - Sune er motiveret for at komme her. Han har flair for opgaverne. Indtil videre har han lært nogle rutineopgaver som at skifte dæk, og han har også været med til nogle serviceopgaver og en tur i synshallen. Når han har fået en instruktion i noget, er han god til at udføre det, fortæller Claus Ørtoft.

Der har efterhånden været mange unge med særlige behov i praktik i Autoværkstedet Hobro, og en af dem er endt med at blive udlært på værkstedet. På Odamsgård er der stor opmærksomhed på, at både den unge og virksomheden skal forberedes grundigt, inden praktikken starter, så det bliver en succes for begge parter.

I Odamsgårds uddannelsesafdeling bliver de unge forberedt på praktikken gennem et undervisningsforløb, "Klargøring til praktik". Det er et forløb under OCN (Open College Network), som den unge også får uddannelsesbevis for.

Praktikken kan være en ekstra udfordring for de unge, da det ikke bare handler om det rent faglige, men også om sociale og personlige kompetencer. Derfor bliver de forberedt på praktikken gennem et forløb før praktikken starter.

Samtidig er der en tæt opfølgning med Odamsgårds uddannelsesleder, Jens Vognsgaard, eller den unges kontaktperson, så der bliver gjort status og afstemt forventninger, og der kan laves justeringer undervejs.

/EXP

Unge med særlige behov henter motivation i praktik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce