Unge skal lokkes ind på erhvervsuddannelser

Lørdag den 4. november er der åbent hus-arrangement udvalgte steder i Arden, Hobro, Mariager og Hadsund, hvor unge kan besøge udvalgte steder og få en snak om uddannelse og jobmuligheder. Foto: Natalia Demidchick

Unge skal lokkes ind på erhvervsuddannelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle fremtidsudsigter siger, at det danske erhvervsliv kommer til at mangle faglærte - især inden for håndværksfagene. Derfor holder mange virksomheder i blandt andre Mariagerfjord Kommune åbent hus 4. november.

Mariagerfjord Kommune: I Mariagerfjord Kommune holder udvalgte virksomheder i Mariager, Hadsund, Hobro og Arden åbent lørdag 4. november.

Her er der mulighed for, at unge kan møde andre unge og høre om deres uddannelser og job. Arrangementet er en del af "Hænderne op for Nordjylland", som sætter fokus på at få unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

- Vi ser desværre en tendens til, at vi i fremtiden kommer til at mangle arbejdskraft. Det er på flere områder, men særligt inden for håndværksfagene. Det kan få den betydning, at vores virksomheder ikke kan skaffe den rigtige arbejdskraft og dermed ikke vokser og udvikler sig. Det kan samtidig betyde, at de unge kan få svært ved at finde et job, der matcher deres kompetencer, siger borgmester i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen (V), som håber, at mange vil støtte op om de lokale arrangementer.

 
 

Fokus på fire fagområder

I anledning af "Hænderne op for Nordjylland" er de fire hovedbyer i Mariagerfjord Kommune delt op i fire forskellige fagområder.

I Mariager åbner ældrecenteret Fjordvang dørene for et arrangement, der sætter fokus på de sundhedsfaglige uddannelsesmuligheder. Her kan man blandt andet høre mere om SOSU-området - både som hjælper og assistent samt pædagogisk assistent.

I Hadsund kan interesserede unge høre mere om industriuddannelser som eksempelvis skibsmontør, industritekniker og elektronikfagtekniker hos Hans Jensen Lubricators A/S.

Tinglysningsretten i Hobro slår dørene op for kontorfagene. De besøgende vil møde kontormedarbejdere og administrativt personale fra henholdsvis Tinglysningsretten og Mariagerfjord Kommune til en snak om, hvilke muligheder en kontoruddannelse giver.

Sidst men ikke mindst kan de unge møde op på byggepladsen ved den nye Arden Skole. Her kan de få indblik i de forskellige håndværksfag og høre mere om arbejdsopgaverne som tømrer, elektriker, murer, maler, vvs-arbejder og byggeleder.

Alene eller i flok

Det er helt op til de unge selv at beslutte, om de vil deltage i et enkelt, to eller alle fire åbent hus-arrangementer. Det er også deres eget valg, om de vil klare besøgene på egen hånd, eller om de vil tage klassekammerater, venner eller familie med, så de sammen kan få en snak om karriere- og uddannelsesmulighederne. Der er også konkurrencer på de fire steder til dem, der har lyst til den slags.

Arrangementet er støttet af Business Region North, de nordjyske kommuner og folkeskoler, Ungdommens Uddannelsesvejledning samt jobcentrene i Region Nordjylland.

Unge skal lokkes ind på erhvervsuddannelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce