Viceborgmester om blødende underskud: Vi bliver nødt til at overveje skattestigninger

Socialdemkratiets gruppeformand og viceborgmester i Mariagerfjord Byråd Leif Skaarup kan ikke se andre muligheder end, at man er nødt til at kigge på det kommunale skattetryk og grundskylden, hvis man skal kunne løse det enorme budgetunderskud på 123 millioner kroner, som Mariagerfjord Kommune ser ud til at skulle håndtere frem mod 2019. Arkivfoto

Viceborgmester om blødende underskud: Vi bliver nødt til at overveje skattestigninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan ikke lade sig gøre at finde besparelser for 123 millioner kroner i et budget som Mariagerfjord Kommunes. Derfor er man nødt til at kigge på muligheden for en skatte- eller grundskyldsstigning, mener kommunens viceborgmester Leif Skaarup.

Mariagerfjord: - Det er et fuldstændig vanvittigt stort beløb. Det er helt uoverskueligt, og jeg kan slet ikke se, hvordan vi skulle kunne finde så mange penge i vores budgetter.

Sådan lyder det lamslået fra Socialdemokratiets gruppeformand og viceborgmester Leif Skaarup, da Randers Amtsavis fanger ham på telefonen før onsdagens ekstraordinære økonomiudvalgsmøde og efterfølgende budget-temamøde for det samlede byråd i Mariagerfjord Kommune.

Her skal han sammen med de øvrige folkevalgte politikere informeres om, hvordan det dog har kunnet lade sig gøre, at et forventet budgetunderskud på 30 millioner kroner for 2019 på bare to måneder er blevet mere end firdoblet.

I dag ser man nemlig ud til at skulle finde besparelser for hele 123 millioner kroner i 2019.

Når vi kigger ud over vores serviceniveau - som jeg i øvrigt på ingen måde synes er prangende - så kan jeg simpelthen ikke se, hvordan det skulle lade sig gøre at finde 123 millioner kroner.
Leif Skaarup, viceborgmester

- 30 mio. havde været til at klare

Leif Skaarup fik kort besked om de kulsorte udsigter allerede i sidste uge, og siden da har han ventet med ængstelse på den orientering, som han og de øvrige byrådsmedlemmer kan se frem til at få senere i dag. Men uanset hvad der måtte blive sagt ved mødet, har han svært ved at se, hvordan man skal kunne finde så store besparelser inden for de nuværende rammer.

- 30 millioner kroner er til at finde. Der er hele tiden nogle ryk i antallet af børnehavebørn, skolebørn og ældre, som gør, at man rundt om oplever noget frigang, hvor det er muligt at lave besparelser, som ikke rammer så hårdt. Men når vi kommer over det beløb, så bliver det sindssyg svært, fordi vi i forvejen er rigtig pressede og enormt effektive i vores ældrepleje, vores dagtilbud og i vid udstrækning også på vores skoleområde, siger socialdemokraten og fortsætter:

- Når vi kigger ud over vores serviceniveau - som jeg i øvrigt på ingen måde synes er prangende - så kan jeg simpelthen ikke se, hvordan det skulle lade sig gøre at finde 123 millioner kroner.

Peger på skattestigninger

Derfor forudser han, at man bliver nødt til at kigge på de muligheder, der er for at hæve de kommunale indtægter. Det vil i så fald betyde skatte- og/eller grundskyldsstigninger

- Jeg kan ikke se, at vi ikke kommer til at skulle lave noget på indtægtssiden. Vi bliver nødt til at tage højde for, at vi også skal kunne stå på mål for det serviceniveau, vi kommer til at stå med, når det her er overstået. Og med så store besparelser, som vi lige nu ser ud til at gennemføre, så har jeg svært ved at se, hvordan det skal kunne lade sig gøre.

Det nuværende skattetryk i Mariagerfjord Kommune ligger på 25,9 procent. Beregninger fra forvaltningen viser, at kommunens skatteindtægt vil stige med 6,6 millioner kroner om året for hver 0,1 procent, man hæver skattetrykket med fra det nuværende niveau.

Den nuværende grundskyldspromille i Mariagerfjord Kommune ligger på 28,8. Beregninger fra forvaltningen viser, at kommunens grundskyldsindtægt vil stige med 3,815 millioner kroner om året for hver 0,1 promille, man hæver grundskylden med fra det nuværende niveau.

Viceborgmester om blødende underskud: Vi bliver nødt til at overveje skattestigninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce