Lokale bilforhandlere om ændret afgift: En kæmpe lettelse

Hos Bilhuset Haldrup var der fredag stor travlhed i butikken, og flere af kunderne var endda forbi for at ønske tillykke med den ændrede afgift. Her ses en af bilhusets sælgere, Kim Vittrup, ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto: Annelene Petersen

Lokale bilforhandlere om ændret afgift: En kæmpe lettelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilsalget har den seneste måned været på et absolut minimum som resultat af et varslet forslag om en ændret registreringsafgift, der torsdag faldt på plads. Fredag var der som en følge heraf stor travlhed hos to lokale forhandlere.

Randers: Da de varslede ændringer i registreringsafgiften torsdag faldt på plads, gik der et lettelsens suk igennem salgskontorerne hos også de lokale autoforhandlere efter en måned i uvished og et nærmest ikke-eksisterende salg med bremsepedalen trykket i bund.

- Det er en kæmpe lettelse, og jeg må indrømme, at jeg aldrig tidligere har prøvet at være på arbejde i en måned, hvor vi har solgt flere varevogne end personbiler. Nu kan vi se fremad igen, og det er skønt, siger indehaver Henrik Poulsen fra VW Randers, hvor der siden de tidlige morgentimer fredag har været et vældigt rend af kunder i butikken samt masser af mails i indbakken, som medarbejderne kunne begynde at sende kvalificerede svar tilbage på, efter at det stod klart, hvor meget registreringsafgiften falder på de enkelte modeller.

- Der er også flere af vores kunder, som godt ved, at hele branchen har været underdrejet, og som bare lige er kommet forbi og har sagt, at de er glade på vores vegne for den løsning, der er kommet. Det varmer det hele, og der er ingen tvivl om, at det bliver en travl weekend, siger han.

Henrik Poulsen fra Jydsk Automobil Centrum er glad for, at der nu er klarhed, efter at aftalen om en lavere registreringsafgift er faldet på plads. Arkivfoto: Annelene Petersen
Henrik Poulsen fra Jydsk Automobil Centrum er glad for, at der nu er klarhed, efter at aftalen om en lavere registreringsafgift er faldet på plads. Arkivfoto: Annelene Petersen

Bilen passer til behovet

Også Bilhuset Haldrup melder om stor travlhed fredag. Tiden går især med at få dannet sig et overblik over de mere specifikke ting såsom at få beregnet nye priser og ikke mindst med at tale med de kunder, som i omkring en måned har befundet sig i venteposition, fortæller indehaver Lars Haldrup.

- De helt billige biler har vi i et vist omfang kunnet sælge og også de brugte, mens kunderne til de biler, som efter forslaget ville falde med mellem 10.000-50.000 kroner, har ventet på at få en afklaring, siger Lars Haldrup, som fredag eftermiddag håber, at beregningerne vil lægge klar sidst på dagen.

- Vi startede tidligt i morges (fredag, red.) med at regne på det, for vi skal kunne give kunderne et svar, og vi skal i gang med at have nogle biler ud af røret, pointerer han.

Ifølge bilforhandleren har den seneste måneds limbo kostet betragteligt på omsætningen.

- Det har da været en dyr omgang, og vi har tabt en masse omsætning på det indtil nu. Men vi er tilfredse med, at der er kommet en afklaring, og det er dét, det handler om, siger Lars Haldrup.

Han mener ikke, at der nu vil blive solgt flere biler, men at de fremtidige købere til gengæld vil vælge en bil, der i højere grad end før passer til deres behov.

- Når afgiften er blevet sat lidt ned, vælger de ikke modellen mindre, som de måske har gjort før, fordi de netop har haft afsat et vist beløb i deres budget til at kunne købe bil for, vurderer Lars Haldrup.

Tilfredse med endelig model

Den slutning er Henrik Poulsen fra VW Randers enig i.

- Der vil højst sandsynligt blive solgt det samme antal enheder, men vores omsætning bliver større i kraft af, at folk vælger lidt dyrere, siger han og uddyber:

- I løbet af det sidste år er det kun gået fremad i bilbranchen, hvor der er blevet registreret flere og flere biler, og det må jo også nå et max på et tidspunkt. Men vi har da været spændte på at se, hvordan det hele landede, for det var bestemt ikke lige meget, om det blev den ene eller den anden model. Den her model tiltaler os rigtig meget, da det er mellemklassebilerne, som får den største lettelse, og der har vi et rigtigt bredt program, siger Henrik Poulsen.

Også i Bilhuset Haldrup er der tilfredshed med den endelige aftale om registreringsafgiften.

- Der er meget sund fornuft i det, der er lavet her, synes jeg, siger Lars Haldrup.

Lokale bilforhandlere om ændret afgift: En kæmpe lettelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce