Klar til sin sjette byrådsperiode

Mens Henrik Sloth (t.v.) er den mest typiske lokalpolitiker, hører hans partifælle i Venstre Erik Kirkegaard Mikkelsen (i midten) med sine 71 år til de mest atypiske. Foto: Lars Rasborg

Klar til sin sjette byrådsperiode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik Kirkegaard Mikkelsen (V) i Mariagerfjord Kommune er med hidtil fem byrådsperioder en vaskeægte veteran i lokalpolitik. Og med sine 71 år er han også en sjælden race.

Lokalpolitiker: Mariagerfjord Kommunes byråd rummer ikke kun den mest typiske lokalpolitiker i Venstres Henrik Sloth, men også den mest atypiske: Erik Kirkegaard Mikkelsen. Han er 71 år og dermed en sjædenhed i kommunalpolitik.

Kommunalforskeren Roger Buch påviser således i sin nye bog, "Den vigtigste politik", at mens 15,1 procent af den danske befolkning er over 70 år, gælder det kun for 2,7 procent af landets kommunalpolitikere.

Til årskiftet kan Erik Kirkegaard Mikkelsen se tilbage på 20 år som byrådspolitiker. De to første perioder var i den nu forhenværende Mariager Kommune, hvor han var borgmester, dengang som konservativ. I dag er han venstremand

- Jeg har sådan set været atypisk hele tiden. Da jeg stillede op første gang, blev jeg borgmester med det samme. Jeg har så at sige arbejdet mig nedad og er i dag menigt byrådsmedlem, siger Erik Kirkegaard Mikkelsen, der er uddannet politibetjent.

Han stiller op til sin sjette byrådsperiode, når valgtrommen buldrer 21. november.

- Mange siger, at man skal gå, når man er på toppen. Men det siger man kun, hvis man er egoist, for så er det jo ikke sagen, men sig selv man har arbejdet for. Jeg har stadig

en masse krudt i mig, og hvis vælgerne vil have mig, skal de have lov til at suge det sidste ud af mig, siger Erik Kirkegaard Mikkelsen.

Klar til sin sjette byrådsperiode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce