Kjukken om Larsens sygdom: - Alle i bandet føler med Kim

Bandmedlemmerne i Kjukken er dybt berørte over Kim Larsens kræftdiagnose. Arkivfoto

Kjukken om Larsens sygdom: - Alle i bandet føler med Kim

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fire medlemmer i Kim Larsens trofaste band, Kjukken, er berørte over kaptajnens kræftsygdom.

Det er ikke kun de hundredtusinde, hvis ikke millioner af Kim Larsen-fans, der er berørt af nyheden om, at Danmarks nationalskjald har fået konstateret kræft. De fire bandmedlemmer i Kjukken er også chokerede over, at deres kaptajn og chef er ramt af så alvorlig en sygdom.

- Kim Larsen er ikke kun vores anfører. Han er en kammerat. En nær ven, som vi har fået et familiært forhold til efter at have arbejdet tæt sammen i rigtig mange år. Levet sammen i tykt og tyndt. Så det er svært at skille livsstil fra privatliv. Venskab fra forretning. Vi hænger sammen som en lille sekt. Der er mange følelser på spil, så de seneste par uger har været en hård tid for alle i bandet. Jeg er sgu oprigtig ked af det, siger Jørn Jeppesen.

Han og de tre øvrige medlemmer kan ikke gøre så meget andet end at vente på, at Kim Larsen får det så godt, at han kan overskue at vende tilbage til øvelokalet.

- Jeg har en del at se til som manager i bandet, men de tre andre kommer til at dandere den de kommende måneder. Og være omkring Kim, når han har brug for det. De kan bruge tiden på at lade op, så de kan hjælpe med at bygge Kim op igen, når han er klar til det. Lige nu famler vi alle lidt i blinde, siger Jørn Jeppesen.

Overvældet over respons

Det var først tirsdag aften, at Kim Larsen og Jørn Jeppesen besluttede at aflyse de knap 30 udsolgte koncerter i januar, februar og marts.

- Jeg har været med til at aflyse en enkelt koncert hist og her, hvor et medlem har været forkølet eller haft influenza og simpelthen ikke kunne gå på scenen. Men jeg har aldrig lagt en hel tur ned. Men det kunne ikke være anderledes. Kim skal have ro, så han kan komme til hægterne. Alt andet er sekundært, siger Jørn Jeppesen.

Hvis det stod til Kim Larsen selv, havde de ikke aflyst turnéen.

- Hvis man kender Kim, ved man, at han gerne stod på scenen allerede i aften, hvis han fik lov. Men det er vi flere, der trods alt synes, er lidt for hasarderet. Så vi giver ham lige et par måneder og ser, hvordan han har det. Vi har fået at vide, at prognoserne for prostatakræft er gode, og at mange mennesker lever længe med sygdommen. Så midt i forskrækkelsen er der også noget, man kan vende til noget positivt, siger Jørn Jeppesen.

Han er overvældet over de mange hilsener, som skrives på bandets hjemmeside, Facebook-sider og diverse websider som Fyens.dk.

- Det er dejligt, at så ufatteligt mange mennesker er berørt af situationen. Så mange gode tanker, bekymringer og håb påvirker selv en kyniker som mig. Og når jeg fortæller Kim om den enorme respons, er jeg sikker på, at han også bliver berørt, siger Jørn Jeppesen.

Kjukken om Larsens sygdom: - Alle i bandet føler med Kim

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce