Så er det officielt: Hede Rytmer vender tilbage

Hede Rytmer blev en våd festival i mere end en forstand, men trods vejrmæssige udfordringer endte det med stor fest på Justesens Plæne. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Så er det officielt: Hede Rytmer vender tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regnvejret var en udfordring for både gæster og arrangør, der dog allerede nu forsikrer, at festivalen vender tilbage igen næste år.

Randers: Lørdag blev en våd fornøjelse for gæsterne til Hede Rytmer, og i en periode var feststemningen i fare for helt at blive skyllet væk fra pladsen.

Allerede under Mads Langers koncert var både gæster og optrædende ved at være godt sjaskede til. Fra scenen meldte den unge popsanger, at han havde det "som Bambi på glatis" på det gennemblødte scenegulv, hvorefter han måtte kaste sig ud i en acapella version af "Overgir mig langsomt" som følge af en våd guitar, der ikke ville spille.

En stor del af publikum gemte sig det meste af dagen under de udleverede regnslag eller teltdugene til bar- eller madboderne. De, der vovede sig op foran scenen, fik en tynd kop øl som følge af regndråberne, der langsomt men konsekvent dalede fra himlen og ned i plastikkrusene.

Efter en ellers veloplagt Burhan G havde gjort sit til, at der skulle være fest på Justesens Plæne, måtte mange give op. Det var blevet tid til landskampen mellem Danmark og Peru, der blev vist fra de to storskærme ved siden af scenen, hvilket sendte en strøm af mennesker mod udgangen. De skulle hjem i sofaen, have varmen, og skifte tøj, sagde de.

- Vi vurderer, at regnvejret har kostet os cirka en million kroner i manglende billetsalg og baromsætning. Men sådan er præmissen, når man holder udendørs arrangementer. Det er det eneste, vi ikke er herrer over selv, fortæller arrangør Oliver Zähringer.

Nu har vi skabt et fundament i Randers, og vi kommer helt sikkert igen i 2019
Oliver Zähringer, arrangør Hede Rytmer

Vådt men godt

Det endte dog ikke så galt, som man kunne have frygtet. Det blev ganske vist ikke til den store fodboldfest, man kunne have håbet på, men en heldig 1-0 sejr til danskerne og en opklaring i vejret resulterede i, at de gæster, der havde forladt pladsen, holdt deres ord og vendte tilbage igen.

Koncerten med Magtens Korridorer, der indtog scenen efter slutfløjtet i Rusland, var ganske vist ikke helt tør. Men det var til at holde ud sammenlignet med det skybrud, der midt i anden halvleg havde hærget de tapre gæster, der var blevet tilbage.

- I de perioder, hvor det ikke væltede ned med regn, var omsætningen højere end forventet, og det hjælper selvfølgelig på det samlede billede. Vi havde over 4.000 gæster fredag, og omkring 5.000 lørdag. Det er lidt under forventet, men det kunne have været meget værre, siger Oliver Zähringer.

Da det var blevet Aquas tur til at underholde randrusianerne, var skyerne ironisk nok ved at være helt tømte for vand. Det, kombineret med forsanger Lene Nystrøm og René Dif i hopla, skabte en vældig stemning blandt publikum.

De fleste kunstnere ville nok ønske, de kunne præsentere et så stort hit-repertoire som den danske popsensation. Ikke desto mindre tog Aqua ikke den lette vej, og spillede en hel del nyere numre.

Carpark North lukkede og slukkede Hede Rytmer for i år med et intenst show, fyldt til randen med blinkende lygter og elektricitet. Publikum var med fra start til slut, og hvis ikke de før var blevet tørre, hjalp kropstemperaturen nok på det nu.

Kun begyndelsen

Hede Rytmer er en velkendt størrelse i Silkeborg, mens det i Randers nu har fået sin spæde begyndelse. Arrangør Oliver Zähringer lover dog det randrusianske publikum, at de allerede nu kan begynde se frem til næste års Hede Rytmer i byen.

- Alt i alt synes jeg, festivalen gik godt. Gæsterne kendte os ikke i forvejen, men nu har vi vist, hvad vi står for, og har allerede fået mange positive tilkendegivelser i forhold til næste år.

- Nu har vi skabt et fundament i Randers, og vi kommer helt sikkert igen i 2019. Forhåbentlig med bedre vejr, siger Oliver Zähringer.

Så er det officielt: Hede Rytmer vender tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce