Efter 25 års fravær: Nu leverer Randers igen topdommere til dansk fodbold

Patrick Remon Andersen har været fodbolddommer i ni år, og fra den kommende sæson skal han dømme i 1. division. Foto: Lars Bo Nielsen

Efter 25 års fravær: Nu leverer Randers igen topdommere til dansk fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke siden 90'erne har Randers Fodbolddommerklub været repræsenteret i landets bedste fodboldrækker, men i den kommende sæson leverer dommerklubben både en linjedommer til Superligaen og en hoveddommer til 1. division.

Randers: Det er ikke kun Randers FC, som repræsenterer Kronjylland i Danmarks fineste fodboldselskab.

Tidligere på ugen offentliggjorde DBU dommerlisten til det kommende efterår i landets bedste fodboldrækker, og her optrådte Steffen Bramsen som et nyt navn på listen over Superliga-linjedommere, mens Patrick Remon Andersen bliver hoveddommer i 1. division.

Begge er de medlemmer af Randers Fodbolddommerklub, og det glæder formanden, at klubben i den kommende sæson kommer til at være repræsenteret på det højeste niveau.

- I rigtig mange år har vi ikke været repræsenteret i divisionerne. Så at vi nu har en linjevogter i Superligaen og en hoveddommer i 1. division, er næsten helt surrealistisk og virkelig stort, siger formanden for den randrusianske fodbolddommerklub, Ulrich Kjær Egebjerg.

I 2016 specialiserede Steffen Bramsen sig som linjedommer, og i den kommende sæson bliver hvervet med flaget i Danmarks bedste fodboldrække. Foto: Henrik Olesen
I 2016 specialiserede Steffen Bramsen sig som linjedommer, og i den kommende sæson bliver hvervet med flaget i Danmarks bedste fodboldrække. Foto: Henrik Olesen

Linjens vogter

28-årige Steffen Bramsen er det eneste nye navn blandt Superligalinjedommerne til den kommende sæson, og den københavnskfødte fodbolddommer, som er bosat i Randers, har ikke brugt lang tid på at nå det højeste nationale niveau.

For blot fem år siden tog han dommerkort i samarbejde med Randers Fodbolddommerklub, men kun siden 2016 har han været specialiseret i dommeropgaverne på linjen.

- Det er noget af det største, man kan opnå som dansk fodbolddommer. Kun indstilling til FIFA-dommer er på et højere niveau, og jeg føler mig priviligeret over at blive belønnet for hårdt arbejde, siger Steffen Bramsen, der til dagligt arbejder som pensionsmægler hos APC i Aarhus.

Da han tog sit dommerkort, var det med en ambition om at komme op på det højeste niveau, og nu venter opgaverne på landets Superligastadions allerede i den kommende sæson.

- Jeg har opnået et stort mål ved at rykke op i Superligaen. Jeg mistede min mor til kræft, da jeg var 12 år gammel. Men hun overvandt den to gange og lærte mig, at man kan nå rigtig langt med hårdt arbejde, dedikation og passion, fortæller den nyoprykkede linjedommer, hvis vigtigste opgave er at hjælpe hoveddommeren med at afvikle kampen på den bedst mulige måde.

Offsidekendelser, indkast og frispark er de største fokusområder for en linjedommer. Deri ligger specialiseringen og Steffen Bramsens dommerfremtid.

- Når man vælger vejen som linjedommer, så har man valgt at specialisere sig i opgaverne på linjen. Jeg kan godt gå ned i lavere rækker og være hoveddommer, men på topniveau er min fremtid som linjedommer, siger Steffen Bramsen, som på nuværende tidspunkt udelukkende dømmer fra linjen.

Når dommerne vinder

Men også inde på banen bliver Randers Fodbolddommerklub repræsenteret på højt niveau.

25-årige Patrick Remon Andersen rykker efter ni år som fodbolddommer op i den næstbedste danske række efter to år i 2. division som det højeste niveau.

- Det er kulminationen af mange års arbejde, som jeg føler, at jeg høster frugterne af. Det er en stor anerkendelse, fordi det er vores måde at vinde på. Jeg glæder mig virkelig til nye udfordringer i 1. division, siger 25-årige Patrick Remon Andersen, som til dagligt arbejder som salgschef hos medicinalfirmaet Agito.

Fodbolddommeren kommer fra Djursland, og efter nogle år i Aalborg flyttede han i januar til Romalt og Randers Fodbolddommerklub, som han nu repræsenterer i kampe såvel som årlige fysiske og teoretiske dommertests.

Patrick Remon Andersens fornemste opgave er at lede kampene, og på sigt håber han, at det bliver i Danmarks bedste fodboldrække.

- Første delmål er at etablere mig i 1. division, men mit næste mål er at komme i Superligaen og måske en gang få lov til at dømme internationale kampe. Det er ude i fremtiden, men jeg stræber efter det, siger Patrick Remon Andersen.

Historisk bedrift

Der er 103 medlemmer i Randers Fodbolddommerklub, hvoraf omkring 80 er aktive fodbolddommere. Langt størstedelen styrer begivenhederne i breddeidrættens ungdoms- og seriekampe, men nu bliver klubben altså også repræsenteret i det fineste selskab.

En bedrift, som fodbolddommerklubben i Randers ikke har præsteret de sidste 25 år.

- Jeg skrev om nyheden i vores gruppe på Facebook, og der blev jeg gjort opmærksom, at vi skal helt tilbage til starten af 90'erne, hvor vi havde en FIFA-linjedommer, som hed Jørgen Ohmeyer, fortæller Ulrich Kjær Egebjerg.

Ifølge formanden er dedikation for dommererhvervet en væsentlig årsag til at Steffen Bramsen og Patrick Remon Andersen fra den kommende sæson skal dømme nogle af landets bedste fodboldspillere, og han håber, at deres præstation kan inspirere klubbens yngste medlemmer.

- Det er godt for vores yngre dommere at se, at man ved flid og dedikation kan komme langt som dommer. Steffen og Patrick bliver forbilleder for vores unge dommertalenter, og det har vi manglet, siger Ulrich Kjær Egebjerg.

Efter 25 års fravær: Nu leverer Randers igen topdommere til dansk fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce