Danish Crown fører med salg af bacon i Europa

Danish Crown er godt på vej til at blive verdens største leverandør af bacon. Med opkøbet af hollandske Baconspecialist Zandbergen har man foreløbig kunne iføre sig den europæiske førertrøje. Tegning: Jens Nex

Danish Crown fører med salg af bacon i Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den randesbaserede slagterikoncern har netop fået godkendt købet af hollandske Baconspecialist Zandbergen og er nu Europas førende, når det gælder produktion og salg af bacon.

Randers: Et af målene hos slagterigiganten Danish Crown, der har hovedsæde i Randers, er at blive førende i verden på bacon. Med købet af hollandske Baconspecialist Zandbergen - en handel der netop er blevet godkendt af konkurrencemyndighederne - har man nu nået et vigtigt delmål, nemlig at blive størst i Europa.

- Det er klart, at vi med den nye position har nogle helt unikke muligheder for at drive og udvikle kategorien, siger Kasper Lenbroch, der er CEO i Tulip Food Company, og tilføjer samtidig, at man dermed ikke har tænkt sig at hvile på laurbærrene.

- Nu begynder det hårde arbejde for alvor - ikke mindst i forhold til den helt afgørende integration af selskabet, siger han.

Yderligere vækst

Baconspecialist Zandbergen er stiftet i 1984, og både produktionsfaciliteter og administration er placeret i Amsterdam-forstaden Haarlem. Virksomheden er lige nu i gang med at udvide kapaciteten betydeligt med henblik på at ruste produktionen til at imødekomme kundernes ønsker.

Lige som det er tilfældet med DK-Foods indenfor pepperoni, så er Zandbergen ifølge Kasper Lenbroch en ekstremt lean virksomhed, som har en lav grad af kompleksitet og med en produktion bygget på meget få grundrecepter.

Kasper Lenbroch vurderer, at Danish Crown med det seneste opkøb er rigtigt godt rustet til fremtiden og til at indfri sine store ambitioner i koncernens såkaldte 4WD-strategi.

- Med opkøbet af DK-Foods tidligere på foråret blev vi europæisk markedsleder på pepperoni, og med opkøbet af Baconspecialist Zandbergen gør det samme sig gældende i den meget interessante baconkategori. Nu er opgaven at vækste vores forretning med minimum en ekstra milliard frem mod 2021, siger Kasper Lenbroch.

Zandbergen er primært aktiv inden for private label og opererer hovedsageligt på de nordeuropæiske markeder Holland, Tyskland og Sverige.

Danish Crown fører med salg af bacon i Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce