Daka får grønt lys til opførelsen af ny lagerhal

Daka har udover en ny lagerhal planlagt at investere i et ozon-rensningsanlæg på fabrikken i håb om at kunne begrænse lugtgenerne yderligere. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Daka får grønt lys til opførelsen af ny lagerhal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag eftermiddag godkendte et enigt udviklingsudvalg en lokalplan, som baner vejen for en 15 meter høj lagerhal i forlængelse af kød- og benmelsfabrikkens øvrige faciliteter i Assentoft.

Assentoft: For at kunne omstille sig virkeligheden indenfor minkbranchen, hvor dyrene pelses i løbet af et stadigt kortere tidsrum i november og december, var et af punkterne på torsdagens møde i Udviklingsudvalget et ønske fra Daka om at få lov til at bygge en ny råvarehal.

Selv om der i princippet er kvadratmeter nok på Dakas nuværende fabriksgrund til at kunne rumme en ny lagerhal, stiller veterinære lovkrav til lastbilernes tilkørselsforhold på stedet sig i vejen.

Derfor måtte der torsdag tages stilling i sagen i Udviklingsudvalget, og her var der ifølge udvalgsformand Claus Omann Jensen (V) fuldstændig enighed om beslutningen om at nikke ja til byggeplanerne hos kød- og benmelsfabrikken.

- På forhånd lå det os meget på sinde, at hvis lokalplanen ikke bakkede op om at få skabt færre lugtgener, var vi ikke interesseret i den. Vi vil ikke støtte lokalplaner, der kan give flere lugtgener, for det lugter rigeligt i forvejen, så det har vi simpelthen ikke brug for, pointerer Claus Omann Jensen.

Døde dyr køres helt ind

Forespurgt, om der er garanti for, at beboerne i området vil få færre lugtgener i fremtiden, svarer udvalgsformanden:

- Sådan burde det jo blive, for i en 15 meter høj hal kan Dakas specialvogne komme ind og få tippet dyrene af direkte inde i hallen i stedet for, at de først skal læsses af udenfor. Det burde alt andet lige give færre lugtgener.

Mængden af dyr vil ikke blive forøget efter opførelsen af lagerbygningen. Derimod skal kød- og benmelsfabrikken i Assentoft håndtere de samme mængder over et færre antal uger.

Udvalgsformanden mener, at det er lykkedes at finde en løsning, der tilgodeser både borgere og erhvervsliv.

- Vi skal jo altid finde en balance, for den ene kan ikke leve uden den anden og omvendt. Og så længe, lokalplanen er med til at understøtte, at lugtgenerne bliver færre, så har vi også et udvalg, der er enige om, at det er en god idé at støtte planerne, siger Claus Omann Jensen.

Daka får grønt lys til opførelsen af ny lagerhal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce