Endnu en sort aften i dødboldshelvedet

Kasper Enghardt gjorde comeback for Randers FC, men kunne ikke forhindre de danske mestre i at vinde opgøret søndag aften på MCH Arena. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Endnu en sort aften i dødboldshelvedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers FC havde godt styr på FC Midtjylland i det meste af første halvleg, men måtte alligevel indkassere et nederlag på 3-0. De to første mål blev sat ind på midtjydernes frygtede dødbolde, mens Mayron George lukkede kampen på en friløber.

Herning: Sejren på 2-0 sikret på scoringer af Issah Ahmed og Tiago Targino i 2009 står stadig som eneste lys i en kulsort statistik over Randers FC's udekampe mod FC Midtjylland.

Det blev der ikke ændret på søndag aften, hvor de forsvarende mestre vandt opgøret på MCH Arena med 3-0 og tilføjede Randers FC det første nederlag siden premieren hjemme mod Brøndby. Awer Mabil, Rasmus Nicolaisen og den tidligere Randers FC-angriber Mayron George stod for de midtjyske scoringer.

Cheftræner Thomas Thomasberg havde i forsøget på at bryde den triste historik i Herning valgt at droppe den vante formel med to angribere i front og stillede i stedet op i noget, der alt efter temperament kunne kaldes en 4-3-3 eller 4-5-1.

I praksis var det nu nok det sidste med Benjamin Stokke liggende alene på toppen foran en central akse på midtbanen med André Rømer, Frederik Lauenborg og Joel Allansson, mens den offensive frihed var placeret hos Saba Lobjanidze og Mads Aaquist på kanterne.

Dermed fik Mads Aaquist sin debut blot tre dage efter ankomsten til Randers FC, hvor han afløste en småskadet Mikkel Kallesøe. Også anfører Nicolai Poulsen måtte sidde over på grund af en mindre skade i baglåret, hvilket gav anførerbindet til Erik Marxen.

Fakta

Lauenborg skadet

Den nye formation fungerede fint i det meste af første halvleg, hvor Randers FC med den kompakte midtbane formåede at frustrere hjemmeholdet og forhindre dem i at spille bolden igennem de tætliggende kæder.

Faktisk var det i kampens første 20 minutter Randers FC, som skabte de bedste muligheder. Saba Lobjanidze kom to gange retvendt mod målet og kunne udnytte sin fart, men den første afslutning ramte Mads Aaquist, og på den anden overplacerede georgieren sit skud på en ellers god chance.

Eneste minus var, at Frederik Lauenborg allerede efter 19 minutter måtte udgå med et slag på knæet, men Randers FC kunne dog sætte en kvalificeret afløser ind i Kasper Enghardt, som fik sin sæsondebut.

Hos hjemmeholdet havde cheftræner Jess Thorup valgt at lave den store helt store rokade på det hold, der i torsdags spillede 2-2 mod Malmø FF i Europa League-kvalifikationen. Hele otte spillere var skiftet ud i startopstillingen, hvor blot målmand Jesper Hansen samt Tim Sparv og Joel Andersson på midtbanen havde fået genvalg.

Måske derfor havde FC Midtjylland svært ved at finde en rytme, og det var først mod slutningen af første halvleg, at de begyndte at true Randers FC-målet. Et par situationer i Randers FC's straffesparksfelt blev korrekt afvist af dommer Peter Kjærsgaard, Okosun bankede en mulighed langt over mål, og Patrik Carlgren og Jonas Bager fik i fællesskab forhindret et midtjysk forsøg, som havde retning mod målhjørnet.

Tæt på selvmål

Men med FC Midtjylland er det som bekendt ikke overstået, før den sidste dødbold er sendt afsted.

På første halvlegs sidste aktion kunne Awer Nabil hamre bolden i nettet efter et hjørnespark, som Randers FC ikke fik ekspederet ordentligt væk, og så var et godt udgangspunkt pludselig forvandlet til, at Randers FC skulle ud og vise noget offensivt i de sidste 45 minutter.

Thomas Thomasberg forsøgte derfor at skubbe Mads Aaquist ind i en central rolle som hængende angriber bag Emil Stokke, men det var ikke nok til at ændre et kampbillede, hvor der nu stod FC Midtjylland på det meste.

Bozhidar Kraev var tæt på at øge føringen straks efter pausen, og det var svært ved at se Randers FC komme tilbage på andet end en soloaktion eller en dødbold. Den mulighed kom efter en time, da Saba Lobjaidze sendte et frispark over i det bagerste område af FC Midtjyllands felt, hvor Tim Sparv i tæt duel med Jonas Bager var tæt på at sende bolden i eget net.

Kølige George.

Det blev det sidste nålestik fra Randers FC denne aften i Herning.

En indskiftning af Emil Riis for Joel Allanson efter 64 minutter nåede ikke at få effekt, da bolden to minutter senere lå i randrusianernes eget net efter endnu en dødbold. Rasmus Nicolaisen kunne nærmest uhindret heade et hjørnespark i nettet.

17 minutter før tid gik det endnu engang galt, da Mayron George satte Randers FC-forsvaret på en bold i dybden og med for ham udsædvanlig kølighed satte bolden forbi Patrik Carlgren.

Derfra handlede det for Randers FC udelukkende om at forhindre et større nederlag, hvilket de kun klarede med nød og næppe, da Johnny Thomsen på egen målstreg måtte redde et forsøg fra Rasmus Nicolaisen, der var tæt på at blive dobbelt målscorer.

Med nederlaget er Randers FC nu nummer seks i Superligaen, men kan ryge ned som nummer syv, hvis Esbjerg mandag besejrer AaB.

Endnu en sort aften i dødboldshelvedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce